Τελικά τρεις συνδεδεμένες πληρώνονται αυτή την εβδομάδα, μαζί και εκκρεμότητες τσεκ

01-03-2017

Τελικά τρεις από τις τέσσερις συνδεδεμένες που είχε δρομολογήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να πληρωθούν έως το τέλος της εβδομάδας,
σύμφωνα με νέες πληροφορίες του ΑγροΤύπου. Πρόκειται για τα καθεστώτα που αφορούν το σκληρό σιτάρι, τα κτηνοτροφικά ψυχανθή και τα όσπρια, ενώ η πληρωμή της συνδεδεμένης στα σπαράγγια μετατίθεται κατά λίγες εβδομάδες και πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί μαζί με την καταβολή της ειδικής στήριξης (συνδεδεμένης) βάμβακος. Δείτε πως διαμορφώνονται οι τιμές των συνδεδεμένων σε σιτάρι, ψυχανθή και όσπρια.
  •  κτηνοτροφικά ψυχανθή 16,183 ευρώ/στρέμμα
  • όσπρια 18,142 ευρώ/στρέμμα
  • σκληρό σιτάρι 6,392 ευρώ/στρέμμα
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ η συνδεδεμένη στα σπαράγγια θα πληρωθεί τέλος Μαρτίου μαζί με την καταβολή της ειδικής στήριξης βάμβακος. Σε ό,τι αφορά την πληρωμή για το βαμβάκι ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γ. Κέντρος μας ανέφερε ότι «δεν αναμένεται να έχουμε υπέρβαση εκτάσεων οπότε λογικά δεν θα έχουμε μειωμένη τιμή». Υπενθυμίζεται ότι στις πληρωμές αυτής της εβδομάδας θα καταβληθούν και υπόλοιπα τσεκ σε δικαιούχους που υπήρξε καθυστέρηση με την ταυτοποίηση των στοιχείων τους. Το ύψος των εν λόγω πληρωμών δεν είναι ακόμη γνωστό ωστόσο είναι πιθανόν να γνωστοποιηθεί αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου.

πηγη:www.agrotypos.gr