Από Τρίτη τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ για ασφαλιστικές εισφορές αγροτών του Μαρτίου, προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα επικαλείται ο Οργανισμός

24-04-2017

Ακόμη μια καθυστέρηση στα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών αγροτών από τον ΕΦΚΑ του μηνός Μαρτίου 2017. Ήταν η ανάρτηση να γίνει τη Δευτέρα, 24 Απριλίου, όμως νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει αύριο Τρίτη,
λόγω του ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ προσπαθούν να διορθώσουν λάθη από την προηγούμενη αποστολή ειδοποιητηρίων. Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται να δοθεί παράταση, αφού μέχρι το τέλος Απριλίου 2017, οπότε και λήγει κανονικά η προθεσμία εμπρόθεσμης καταβολής, είναι πολύ δύσκολο να καταβληθούν τα χρήματα.

Σημειωτέον ότι τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου, έληξε η προθεσμία πληρωμής των εισφορών Φεβρουαρίου 2017.

Παρά τις καθυστερήσει και τα λάθη δεν λείπει η αισιοδοξία από τη διοίκηση του Οργανισμού για την πορεία των εσόδων. Σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ ξεκαθαρίζει τα εξής:

α) Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν εξαιτίας της ενοποίησης των ασφαλιστικών φορέων σε λίγους μόλις μήνες, ενώ αντίστοιχα εγχειρήματα στο εξωτερικό ολοκληρώνονται σε διάστημα αρκετών ετών, η εισπραξιμότητα ξεπερνά το 60%, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό των προηγούμενων ετών.

β) Η αυξημένη εισπραξιμότητα έχει ως αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 να παρουσιάζει πραγματικό πλεόνασμα 100 εκ. ευρώ περίπου, αντί προϋπολογισμένου ελλείμματος 175 εκ. ευρώ.

γ) Στον υπολογισμό των στοιχείων αυτών συμπεριλαμβάνονται οι αποδόσεις των υποχρεώσεων του ΕΦΚΑ προς τρίτους (ΕΟΠΥΥ κλπ.). Επομένως, αναφορές του Τύπου περί ''πλασματικού πλεονάσματος'' είναι είτε προϊόν κακής πληροφόρησης είτε σκόπιμης παραπληροφόρησης.

πηγη:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.