Αναζητείται λύση για μεταξεταστέους του προγράμματος Νέων Αγροτών

14/07/2017

Κοντονής Γιώργος
Την απαξίωση του ρόλου των κρατικών αγροτικών σχολών, προκαλεί η κατεύθυνση στην αξιολόγηση των Νέων Αγροτών, µε µία σειρά αποφοίτων να µένουν εκτός πίνακα δικαιούχων καθώς δεν µοριοδοτήθηκαν για την εκπαίδευσή τους.


∆εν είναι λίγοι οι νεαροί που φοίτησαν για παράδειγµα σε Αβερώφειο και Γαλακτοκοµική Ιωαννίνων και είδαν να τους προσπερνούν υποψήφιοι που πληρούσαν κριτήρια ανεργίας και µηδενικού εισοδήµατος. Έτσι η πολιτεία ουσιαστικά πριµοδοτεί για κάποια χρόνια άτοµα µε αµφίβολο µέλλον στον αγροτικό τοµέα (σύµφωνα και µε το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ευρώπης) µειώνοντας παράλληλα τους δείκτες της ανεργίας.

Επιπλέον οι νέοι αυτοί χάνουν την ευκαιρία να ενταχθούν στο µέλλον σε παρόµοιο πρόγραµµα, εφόσον ήδη έχουν κάνει την πρώτη τους εγκατάσταση, κάτι που ενδέχεται να αλλάξει όµως, αν πληθύνουν οι φωνές. Άλλωστε, τέτοια φόρµουλα έχει βρεθεί για τη 2η πρόσκληση των Νέων Αγροτών σε Περιφέρειες µε λιγοστές αιτήσεις, όπου φάκελο µπορούν να προσκοµίσουν και οι απορριπτόµενοι της πρώτης προκήρυξης.

πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.