Καταγγελία για αύξηση-φωτιά 26% στο αγροτικό ρεύμα

  17/08/2017

Για πότισμα 30 στρεμμάτων, αντί 1.130 ευρώ πέρσι, φέτος ο αγρότης καλείται να δώσει 1.550 ευρώ.


Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο συνεταιριστής και πρώην πρόεδρος του ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών Χρήστος Σιδερόπουλος σημείωσε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις από διαφορετικές περιοχές, που καταδεικνύουν ότι οι αγρότες πλέον έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόσθετο βάρος, το οποίο αυξάνει το κόστος παραγωγής και κατ’ επέκταση και την ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων».

Ενδεικτικά ο κ. Σιδερόπουλος ανέφερε παράδειγμα αγροτικής πομόνας για το πότισμα καλλιέργειας 30 στρεμμάτων, η οποία είχε πέρσι λογαριασμό αξίας 1.130 ευρώ και φέτος καλείται ο ιδιοκτήτης της να πληρώσει 1.550 ευρώ.

«Στους περσινούς λογαριασμούς για το αγροτικό ρεύμα το μόνο που αναγράφονταν ήταν η αξία του ρεύματος που καταναλώθηκε και ο ΦΠΑ. Φέτος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ περιλαμβάνονται και χρεώσεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.α. οι οποίες εκτοξεύουν κατά 26% πιο ψηλά το κόστος. Έτσι κανείς αγρότης από την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός όταν βλέπει το κόστος παραγωγής να αυξάνεται».

Διαψεύδει η ΔΕΗ

Η ΔΕΗ διευκρίνησε με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις διαμαρτυρίες αγροτών από την περιοχή της Λάρισας περί αυξήσεως των αγροτικών τιμολογίων και ειδικότερα του τέλους υπέρ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ότι ουδεμία αύξηση αγροτικών τιμολογίων ή ΕΤΜΕΑΡ έχει πραγματοποιηθεί.

πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.