Όλα δείχνουν απόγευμα της Πέμπτης για εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης

13-12-2017

«Το συνολικό ποσό που θα πληρωθούν οι δικαιούχοι παραγωγοί αγγίζει τα 1 δις ευρώ, ενώ μέσα σε αυτό θα συμπεριληφθεί και το πρασίνισμα», αναφέρουν αρμοδίως από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.Μπίκας Αλέξανδρος|  
Κερδίζει πόντους τις τελευταίες ώρες το σενάριο πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων παραγωγών με το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης που αντιστοιχεί στο 2017, από αργά το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου.
«Το συνολικό ποσό που θα πληρωθούν οι δικαιούχοι παραγωγοί αγγίζει τα 1 δις ευρώ, ενώ μέσα σε αυτό θα συμπεριληφθεί και το πρασίνισμα», αναφέρουν αρμοδίως από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Πληροφορίες του AgroNews από τις πύλες ενεργοποίησης δικαιωμάτων αναφέρουν ότι έχουν ειδοποιηθεί ήδη από τα τραπεζικά ιδρύματα που διατηρούν λογαριασμό τα μέλη τους, να στείλουν τις σχετικές καταστάσεις, όπως είθισται να συμβαίνει πριν από τη συγκεκριμένη πληρωμή.
Ως εκ τούτου, το πιθανότερο -αυτή την ώρα- σενάριο είναι η διαδικασία της πίστωσης να ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης 14 του μήνα και να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, ανάλογα και με το τραπεζικό ίδρυμα στο οποίο διατηρεί λογαριασμό ο δικαιούχος.
Σημειωτέον ότι «το συνολικό ποσό που θα πληρωθούν οι δικαιούχοι παραγωγοί αγγίζει τα 1 δις ευρώ, ενώ μέσα σε αυτό θα συμπεριληφθεί και το πρασίνισμα», αναφέρει επ’ αυτού ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Κέντρος, με δηλώσεις του στο AgroNews.
Όσον αφορά την εξόφληση του τσεκ, σύµφωνα µε προηγούμενη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε αυτή θα περιλαµβάνονται υπόλοιπα της βασικής ενίσχυσης (το 30% που αντιστοιχεί σε ποσό 427.329.000 ευρώ), το πρασίνισµα (562.899.000 ευρώ) και την ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας (37.527.000 ευρώ), όσους έχουν λαµβάνειν δικαιώµατα από το Εθνικό Απόθεµα συνολικού ποσού 28,5 εκατ. ευρώ, όσους αθροιστικά το συνολικό τους ποσό είναι µεγαλύτερο από τα 250 ευρώ, αλλά και όσες από τις εκκρεµότητες της προκαταβολής διευθετηθούν, αφενός από τους παραγωγούς µε υποβολή διοικητικών πράξεων και αφετέρου από τους αρµοδίους µε ολοκλήρωση των ελέγχων, αλλά και τους δικαιούχους της φόρµας 6.
Σχετικά µε του γεωργούς νεαρής ηλικίας, η ενίσχυση αφορά πριµ 25% επί των δικαιωµάτων βασικής ενίσχυσης, για αιτούντες παραγωγούς που ξεπερνούν τους 62.000, σύµφωνα µε τις πληροφορίες, για τους οποίους όµως δεν έχει τελειώσει ακόµα η εξέταση των αιτηµάτων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Να σηµειωθεί ότι το ανώτατο ποσό που ορίζει ο Εθνικός Φάκελος για το 2017 ανέρχεται στα 38 εκατ. ευρώ, αν και πέρυσι πληρώθηκαν 16 εκατ. ευρώ.

πηγη:www.agronews.gr