Μείωση κόστους ψεκασμών ως 30% με τη συνταγογράφηση

12/01/2018

Agronews
Από το τέλος του τρέχοντος έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2019 θα αρχίσει να ισχύει η υποχρεωτική αναγραφή στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση του κωδικού «sticker» του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Βαγγέλης Κόκκαλης σε συνάντησή του με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Σταθμών Τεχνικής Επιθεώρησης Εξοπλισμών Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων.
Ο κ. Κόκκαλης τόνισε τα οφέλη των αγροτών από την επιθεώρηση του εξοπλισμού τους, δίνοντας έμφαση στη μείωση του κόστους εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων μέχρι και 30% ανά ψεκασμό. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον υφυπουργό, βελτιώνεται η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, μειώνεται ο κίνδυνος ύπαρξης υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων στα παραγόμενα προϊόντα και προστατεύεται το περιβάλλον.
Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής:
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλειος Κόκκαλης, συναντήθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Σταθμών Τεχνικής Επιθεώρησης Εξοπλισμών Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων. Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Μαυρουδής Μαυρίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Νούλας και τα μέλη κ.κ. Τραϊανός και Γεώργιος Σιαρένος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον Σύλλογο και συζητήθηκε η πορεία επιθεώρησης του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων. Πρόκειται για τον έλεγχο της λειτουργικής κατάστασης που έχουν τα ήδη χρησιμοποιούμενα από τους αγρότες ψεκαστικά, όπως προβλέπεται από το νόμο 4036/2012.
Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι με τη θετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας σχεδιάζεται η υποχρεωτική αναγραφή στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση του κωδικού «sticker» του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων. Η ρύθμιση αυτή προβλέπεται να ισχύσει από το τέλος του τρέχοντος έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2019.
Ο Β. Κόκκαλης, επεσήμανε τα οφέλη των αγροτών από την επιθεώρηση του εξοπλισμού τους και κυρίως τη μείωση του κόστους εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων, έως και 30% ανά ψεκασμό. Ταυτόχρονα βελτιώνεται η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, μειώνεται ο κίνδυνος ύπαρξης υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων στα παραγόμενα προϊόντα και προστατεύεται το περιβάλλον.

πηγη:www.agronews.gr