Παραίτηση του διοικητή του ΕΦΚΑ Θανάση Μπακαλέξη

13/03/2018

Agronews
Την παραίτησή του ζήτησε από το διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Αθανάσιο Μπακαλέξη, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, αφού τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, μετά τη ολοκλήρωση του πρώτου έτους λειτουργίας του ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου επιλύθηκαν θεμελιώδη προβλήματα, κρίθηκε επείγουσα η δημιουργία των προϋποθέσεων για ακόμη πιο αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με ταχύτατη αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των μηχανογραφικών εφαρμογών, που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του ΕΦΚΑ.
Η τοποθέτηση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, διευκρινίζει ακόμη το υπουργείο.
Να σημειωθεί ότι ο κ.Πετρόπουλος ζήτησε και έκανε αποδεκτή την παραίτηση και του διοικητή του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), Αθανάσιου Καποτά.
Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται στην πρώτη περίπτωση, ο διοικητής του ΕΦΚΑ Θανάσης Μπακαλέξης φαίνεται να απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του όχι οικειοθελώς, ενώ στη δεύτερη ο διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ, Θανάσης Καποτάς, φέρεται να υπέβαλε την παραίτηση του, διότι προτίθεται να πολιτευθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές.

πηγη:www.agronews.gr