Σε ένα μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, όπως αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αθ. Σκορδάς. Οπως τόνισε ο υφυπουργός «αυτές τις ημέρες θα έχουμε μία απάντηση από την τρόικα με σχόλια ή παρατηρήσεις σχετικά με την πρόταση που έχουμε συμφωνήσει με την Ένωση Τραπεζών και τις καταναλωτικές ενώσεις για τα "κόκκινα δάνεια" και ανάλογα με το ποιο θα είναι το μήνυμα από αυτή την πλευρά, θα πάμε στο επόμενο βήμα».

Τη ρύθμιση που περιμένουν χιλιάδες Ελληνες οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν τις δόσεις των δανείων τους θα προβλέπει σειρά μέτρων κυρίως για τις αδύναμες οικογένειες. Οπως είπε ο κ. Σκορδάς, οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα αναφέρουν ότι η δόση δεν πρέπει να ξεπερνά το 1/3 του εισοδήματος του δανειολήπτη, αν έχει εισόδημα κάτω από 25.000 ευρώ και αν αυτό έχει μειωθεί κατά 35% τα τελευταία δυο χρόνια.
Στη ρύθμιση μπαίνουν επίσης όσοι είναι άνεργοι, μακροχρόνια πάσχοντες, γενικά ειδικές ομάδες πληθυσμού και αλλάζει τελείως η μορφή λειτουργίας του «Τειρεσία», ενώ όπως σημείωσε ο υφυπουργός «δεν θα μπαίνει κάποιος για μια επιταγή στη λίστα».
Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για τα στεγαστικά δάνεια, η κατάσταση είναι δραματική καθώς σχεδόν 1 στους 4 Ελληνες (το 25% περίπου) δηλώνει αδυναμία να καταβάλει κανονικά τις δόσεις.

Πηγή Ημερησία