Παράταση υποβολής αιτήσεων πληρωμής του Μέτρου 132 για τη Συμμετοχή Γεωργών σε Συστήματα Ποιότητας Τροφίμων

 6/2/2013

Παράταση υποβολής αιτήσεων πληρωμής του Μέτρου 132 για τη Συμμετοχή Γεωργών σε Συστήματα Ποιότητας Τροφίμων Απόφαση για παράταση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων πληρωμής για τους δικαιούχους του Μέτρου 132 μέχρι την Παρασκευή 29-3-2013 (καταληκτική ημερομηνία)έλαβε το ΥπΑΑΤ. Συνέπεια της παραπάνω παράτασης είναι ότι εκπρόθεσμες θα θεωρούνται όσες αιτήσεις πληρωμής κατατεθούν έως και την Τρίτη 23-4-2013 (δηλαδή σε διάστημα 25 ημερολογιακών ημερών μετά την προθεσμία). Εντός αυτών των προθεσμιών ο δικαιούχος έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί παράτασης, ενημερώνοντας εγγράφως την αρμόδια ΔΑΟΚ σχετικά με την αδυναμία υποβολής αίτησης πληρωμής.
Σε περίπτωση μη κατάθεσης αίτησης πληρωμής ή αίτησης παράτασης εντός αυτών των προθεσμιών, το έργο θεωρείται ότι εγκαταλείφθηκε. Το μέτρο 132 του Π.Α.Α. «Συμμετοχή Γεωργών σε Συστήματα για την Ποιότητα Τροφίμων», αφορά τη στήριξη παραγωγών που θα εντάξουν το σύνολο ή μέρος των εκμεταλλεύσεών τους στα συστήματα της βιολογικής παραγωγής αλλά και της ολοκληρωμένης διαχείρισης στη Φυτική Παραγωγή (AGRO 2).

Το μέτρο αποσκοπεί στη στήριξη μεθόδων παραγωγής που αποβλέπουν στη βελτίωση της ποιότητας των γεωργικών προϊόντων με στόχους:

  • Την παροχή εγγυήσεων στους καταναλωτές ως προς την ποιότητα ή τη διαδικασία παραγωγής των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων.
  • Την επίτευξη προστιθέμενης αξίας για τα πρωτογενή γεωργικά προϊόντα και τη βελτίωση των δυνατοτήτων διάθεσης τους στην αγορά.
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το μέτρο