12/06/2013
Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απευθύνει ο ελαιουργικός κλάδος της Ισπανίας, ζητώντας να απαγορευτεί η χρήση χύμα ελαιολάδου στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία.
Απαράδεκτο
«το πισωγύρισμα που έγινε την τελευταία στιγμή για λόγους που δεν
άπτονται του συμφέροντος των καταναλωτών ούτε φυσικά του κλάδου»
τονίζουν προς τον Μπαρόζο οι Ισπανοί.
Οι Ισπανοί στην επιστολή τους απορρίπτουν κατηγορηματικά την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου εκ μέρους της Κομισιόν, αφού ο Ευρωπαίος «έχει δικαίωμα να γνωρίζει τη καταναλώνει». Για αυτό απαιτούν τη χρήση «μη αναπληρώσιμων φιαλών που θα φέρουν τη δέουσα σήμανση στις υπηρεσίες εστίασης».
Όπως τονίζουν στον Μπαρόζο, είναι απαράδεκτο «το πισωγύρισμα που έγινε την τελευταία στιγμή εκ μέρους του οργάνου του οποίου προεδρεύετε, για λόγους που δεν άπτονται του συμφέροντος των καταναλωτών ούτε φυσικά του κλάδου». Και δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι το μέτρο αυτό θα είχε μηδενικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα θα διασφάλιζε την ποιότητα του προϊόντος.
«Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη την αλλαγή αυτή της τελευταίας στιγμής και ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναθεωρήσει την απόφασή της λαμβάνοντας υπόψη τα δικαιώματα του καταναλωτή και τον ίδιο τον ελαιοκομικό κλάδο», καταλήγουν οι Ισπανοί, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις πιέσεις σε όλα τα επίπεδα μέχρι να δικαιωθούν.
Πηγή: www.agronews.gr