20/06/2013
Ο ΕΦΕΤ, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού του, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συντονισμού των αρμοδίων αρχών για την υλοποίηση ενός εστιασμένου προγράμματος ελέγχων σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης που δραστηριοποιούνται σε περιοχές αυξημένης τουριστικής κίνησης.Σκοπός των εστιασμένων προγραμμάτων είναι ο έλεγχος για την τήρηση των συνθηκών γενικής υγιεινής, καταλληλότητας των τροφίμων και παραπλάνησης / εξαπάτησης του καταναλωτή σε ό,τι αφορά τα πραγματικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφερόμενων τροφίμων.
Η πρωτοβουλία σχεδιάζεται και υλοποιείται στην κατεύθυνση της διασφάλισης της προστασίας των καταναλωτών και τη γενικότερη συμβολή στη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα μας.
Τέλος, ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και των τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη συνέπεια στην τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για τη λειτουργία τους.
Πηγή: www.agronews.gr