Μόνο με πιστοποιημένο πατατόσπορο σπορά

13/01/2014

Γιαννακοπούλου Φανή 
Παρέλαβε και διαθέτει πιστοποιημένο σπόρο πατάτας ,εαρινής εσοδείας, των ποικιλιών ΣΠΟΥΝΤΑ, ΦΑΜΠΟΥΛΑ, ΣΥΛΒΑΝΑ και ΣΙΦΡΑ, ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός, ανταποκρινόμενος στις Δηλώσεις του Κεφαλλονίτη και Θιακού αγρότη αλλά και του ερασιτέχνη πατατοπαραγωγού για την προμήθεια πατατόσπορου.

Επιπλέον, στην ανακοίνωσή του, ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας & Ιθάκης υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 911/19.4.2013 έγγραφο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) σε περίπτωση ζημιών σε καλλιέργειες πατάτας, ο παραγωγός είναι υποχρεωμένος κατά την υποβολή της Δήλωσης Ζημιάς να προσκομίζει φωτοαντίγραφα των Τιμολογίων Αγοράς πατατόσπορου ή Πιστοποιητικό ιδιοπαραγωγής από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Σύμφωνα με την ισχύουσα φυτοϋγειονομική νομοθεσία  (Π.Δ. 365/2002/Α΄307) ο παραγωγός υποχρεούται να χρησιμοποιεί πιστοποιημένο πατατόσπορο που φέρει ετικέτα πιστοποίησης και φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ή την πατάτα που έχει παραχθεί από την προηγούμενη καλλιέργεια του ίδιου του παραγωγού και η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως πατατόσπορος στην τρέχουσα καλλιέργεια και μόνο στα δικά του αγροτεμάχια αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί από την ως άνω Διεύθυνση.





Πηγή: www.agronews.gr