Δώρο Χριστουγέννων θα παίρνουν ξανά οι συνταξιούχοι ΟΓΑ

 02/02/2015

Τσατσάκης Γιάννης
Την επαναφορά της 13ης σύνταξης για συνταξιούχους που λαµβάνουν έως 700 ευρώ προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ∆ηµήτρης Στρατούλης. Κατηγορία στην οποία ανήκουν και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι οποίοι λαµβάνουν συντάξεις της τάξης των 360 ευρώ.

Επιπλέον, σύµφωνα µε τον υπουργό, µε το πρώτο νοµοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα επιστρέψουν και τα 360 ευρώ για τους ηλικιωµένους ανασφάλιστους του ΟΓΑ.

Για εµάς, είπε ο υπουργός, «e-mail Χαρδούβελη» δεν υπάρχει, ούτε για τα όρια ηλικίας, ούτε για τη µείωση συντάξεων.
Για τη 13η σύνταξη ανέφερε ότι θα αποκατασταθεί άµεσα, αφού είναι έτοιµο το νοµοσχέδιο. «Έχουµε κάνει τον σχεδιασµό µας και θα υλοποιήσουµε όλα όσα είπαµε προεκλογικά γιατί για αυτό µας ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Κατάργηση ρήτρας

Έχουµε πει ότι πρώτο µέληµα της κυβέρνησης θα είναι να σταµατήσει η µείωση των συντάξεων και δεύτερο η επαναφορά της 13ης σύνταξης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν θα συµβεί για το Πάσχα.
Ο ίδιος µίλησε ακόµα για κατάργηση της ρήτρας µηδενικού ελλείµµατος από τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και όλες τις µνηµονιακές δεσµεύσεις που µειώνουν τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, και αυξάνουν τα όρια ηλικία.
 
πηγη:www.agronews.gr