06.06.2014
Ο δείκτης τιμών έπεσε τον Απρίλιο και τον Μάιο «εν μέσω χαμηλότερων τιμών για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα σιτηρά και τα έλαια. Η τιμή της ζάχαρης είχε αντίθετη πορεία, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση τον Μάιο, ενώ το κρέας παρέμεινε σταθερό», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο FAO.
Εξάλλου ο οργανισμός αύξησε την πρόβλεψή του για την παραγωγή σιτηρών σε σχεδόν 2,48 δισεκατομμύρια τόνους, σχεδόν 1% υψηλότερο σε σχέση με τον Απρίλιο.
Σημειώνεται πως ο FAO ελέγχει τις αγορές τροφίμων σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης των κινδύνων εμφάνισης λιμού σε διεθνές επίπεδο, κυρίως σε χώρες του τρίτου κόσμου.
πηγη: www.paseges.gr