Βγαίνει η πρόσκληση για την εξωστρέφεια

11/12/2014 

Κοντονής Γιώργος
Αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια και τη διείσδυση σε νέες αγορές.

Εγκρίθηκε η προδημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος της δράσης που αφορά την αναβάθμιση της επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων , δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και την διείσδυσή τους σε νέες αγορές, μέσα από το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Η εν λόγω προδημοσίευση των προσκλήσεων για την ενεργοποίηση δύο σημαντικών εμπροσθοβαρών δράσεων από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 100 εκατ. ευρώ, το ένα για την εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το άλλο για επιχειρηματικά σχέδια ανέργων του ΟΑΕΔ ενέκριναν ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και ο υφυπουργός Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω δράσεις αφορούν τα εξής:
- Τη Μικρή και  Μεσαία Επιχειρηματικότητα με ύψος χρηματοδότησης  50 εκατ. ευρώ και στόχο την αναβάθμιση της επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων , δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και την διείσδυσή τους σε νέες αγορές.  Σημειώνεται ότι η δράση αφορά επενδύσεις από 20.000 μέχρι και 300.000 ευρώ, ενώ η επιχορήγηση έχει ορισθεί μέχρι και στο 40% του συνολικού ποσού της επένδυσης. Επιπρόσθετα, υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% επί  της συνολικής Δημόσιας δαπάνης.
- Το Ανθρώπινο Δυναμικό και συγκεκριμένα άνεργους συμπολίτες μας,  εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων τους  με κάλυψη λειτουργικών εξόδων καθώς και θέσεων απασχόλησης, συνολικoύ ύψους χρηματοδότησης  50 εκατ. ευρώ.  Η δράση αυτή αφορά έργα ύψους  από 28.000 έως 40.000 ευρώ, με 100% ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% της Δημόσιας Δαπάνης.


πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.