Ζωντανά η εκδήλωση για τον Αγρότη της Χρονιάς στο Imaret Καβάλας

15/01/2015 

Παρακολουθείστε ζωντανά από το Agronews στις 6 ώρα το απόγευμα την εκδήλωση βράβευσης του Αγρότη της Χρονιάς 2015.Σε µια λαµπρή τελετή, στις 6 ώρα το απόγευμα της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου στην Καβάλα απονέμονται φέτος τα βραβεία «Αγρότης της Χρονιάς»,
που έχει καθιερώσει η Agrenda τα τελευταία έξι χρόνια, με πρωταγωνιστές πρόσωπα µε εξαιρετική συνεισφορά στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και στη βελτίωση των όρων ζωής στην περιφέρεια.
Παρακολουθείστε ζωντανά από το Agronews στις 6 ώρα το απόγευμα την εκδήλωση βράβευσης του Αγρότη της Χρονιάς 2015.
«Πρώτος των πρώτων», «Αγρότης της Χρονιάς 2014», ο µόλις 40 ετών Μάρκος Σαπουντζόγλου από το ∆υτικό Πέλλας, ο οποίος «τρέχει» µια πλήρως καθετοποιηµένη επιχείρηση παραγωγής κηπευτικών σε 800 στρέµµατα γης.
Στη δεύτερη κατηγορία, αυτής της «Καλύτερης Κτηνοτροφικής Εκµετάλλευσης 2014», διακρίνεται η οικογενειακή προβατοτροφική και γεωργική εκµετάλλευση του 59χρονου Μιχάλη Κλωνάρα από τον Ταξιάρχη Γρεβενών, ενώ  «Συλλογική Προσπάθεια 2014», µε ένα ολοκληρωµένο πλάνο ανάπτυξης των προϊόντων, ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Παραγωγής Επεξεργασίας Εµπορίας Σκόρδου Βύσσας, µε επικεφαλής τον Τάσο Γιακµογλίδη. 
Στην ειδική εκδήλωση, που διοργανώνει η Agrenda στο Ξενοδοχείο Imaret στην πόλη της Καβάλας, την τελετή απονοµής πλαισιώνουν εισηγήσεις διακεκριµένων προσώπων του αγροτικού χώρου και µια ανοιχτή συζήτηση για τη «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, τα Χρηµατοδοτικά Προγράµµατα και τη Συλλογική ∆ράση στον Αγροτικό Τοµέα».
Ανάµεσα στους οµιλητές είναι ο ∆ιονύσης Γραµµατικός, Προϊστάµενος του Τµήµατος Αµπέλου του ΥΠΑΑΤ, ο Χρήστος Γιαννακάκης, πρόεδρος της Venus Growers, Στέλιος ∆ρυς, Πρόεδρος Foodstandard, Ντίνος Μπλιάτσιος, Πρόεδρος Γεωργική Ανάπτυξη ΑΕ, Κλέαρχος Σαραντίδης, ∆ιευθυντής ΕΑΣ Καβάλας και Σπύρος Σταυράτης, ειδικός σύµβουλος της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς επί αγροτικών θεµάτων.
Υπενθυµίζεται ότι φέτος αρωγοί στη διοργάνωση του θεσµού είναι οι εταιρείες Yara Ελλάς Α.Ε. ως Μέγας Χορηγός, Agrotech SA και Foodstandard ως Υποστηρικτές και Oilcompo και Agrolab RDS ως ∆ωροθέτες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE



 πηγη:www.agronews.gr