Εκταμιεύονται σύντομα 10 εκατ. ευρώ για τευτλοπαραγωγούς από την ΕΒΖ

27.02.2015 

Εκταμιεύονται σύντομα 10 εκατ. ευρώ για τευτλοπαραγωγούς από την ΕΒΖ
Τα θέματα του υψηλού κόστους των μετακλητών υπαλλήλων, των αποζημιώσεων, της λειτουργίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και των επιπτώσεων από το ρωσικό εμπάργκο τέθηκαν μεταξύ άλλων το μεσημέρι της Πέμπτης, 26 Φεβρουαρίου, σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη με τους βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Γιώργο Ουρσουζίδη, παρουσία εκπροσώπων του υπό σύσταση πανελλήνιου οργάνου των αγροτών.
Όσον αφορά την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ο κ. Σγουρίδης είπε ότι θα δουλέψει κανονικά στη φετινή καμπάνια, ενώ οι παραγωγοί και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν το επόμενο διάστημα με 10 εκατ. ευρώ.

Οι αποζημιώσεις για τους παραγωγούς της Ημαθίας από ζημιές του 2014 θα δοθούν μέχρι τέλος Απριλίου. Αντίστοιχα, οι αποζημιώσεις για ζημιές του 2013 θα δοθούν μέχρι τέλος Μαρτίου.

Όσον αφορά το ρωσικό εμπάργκο, ο κ. Σγουρίδης είπε ότι αναζητούνται λύσεις εξαγωγής σε τρίτες χώρες για φέτος, με πρωτοβουλίες των υπουργείων για μείωση των υψηλών δασμών που αυτές επιβάλλουν.

πηγη:www.paseges.gr