Ασαφές ακόμα το χρονοδιάγραμμα του ΥπΑΑΤ για τις περισσότερες πληρωμές των αγροτών

 26/2/2015


Στις πληρωμές των αγροτών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του στον ΑγροΤύπο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, τονίζοντας ότι αυτό το διάστημα το ΥπΑΑΤ εξετάζει όλες τις πληρωμές και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
Παρόλα αυτά δεν ήταν σε θέση να δώσει ακόμα χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο μας έκανε γνωστό ότι οι επιστροφές ΦΠΑ και οι εκκρεμότητες στα αγροπεριβαλλοντικά θα αρχίσουν να τρέχουν μέσα στον Μάρτιο. Σε ερώτηση μας σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ Αγροτικού Πετρελαίου που ακόμα αναμένει μεγάλη μερίδα των αγροτών αλλά και σχετικά με λάθη που έχουν γίνει στην πληρωμή του, ο κ. Αποστόλου μας δήλωσε ότι μελετάει τα στοιχεία σε συνδυασμό με το Υπουργείο Οικονομικών για να δουν τι ακριβώς έχει γίνει.
Συγκεκριμένα ο κ. Αποστόλου ανέφερε για τις πληρωμές: «Οι επιστροφές ΦΠΑ αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσουν να “περπατάνε”. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλές εκκρεμότητες με τα αγροπεριβαλλοντικά (βιολογικά, νιτρικά κλπ) που αρχίζουν να ξεμπλοκάρουν επίσης από τον Μάρτιο. Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να πω τίποτα ακόμα».
Εν τω μεταξύ πολλά είναι τα παράπονα των αγροτών σχετικά με το γεγονός ότι εδώ και 3 περίπου μήνες δεν έχουν να πληρωθεί την πρόωρη σύνταξη. Σύµφωνα µε όσα μας αναφέρουν η τελευταία πίστωση λογαριασµών έγινε στις 18 ∆εκεµβρίου 2014 και αφορούσε την πρόωρη σύνταξη του Νοεµβρίου.
Χρήστος Διαμαντόπουλος
xdiam@agrotypos.gr

πηγη:www.agrotypos.gr