Απλήρωτοι 11.000 δικαιούχοι για το επίδομα τέκνων

  10/03/2015

Τσατσάκης Γιάννης
Χωρίς το επίδομα τέκνων που δικαιούνται έμειναν περίπου 11.000 δικαιούχοι καθώς η σχετική πληρωμή δεν έγινε την Παρασκευή 6 Μαρτίου, όπως είχε προαναγγελθεί, ενώ ο ΟΓΑ επικαλείται καθυστερήσεις στην εκκαθάριση των αιτήσεων και στις διασταυρώσεις.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, ο ΟΓΑ σύμφωνα με ανακοίνωση του είχε προαναγγήλει ότι θα κατέβαλε τα οικογενειακά επιδόματα σε 36.383 δικαιούχους, που αφορούν τροποποιητικές αιτήσεις του εντύπου Α21 για τα έτη 2013 και 2014. Αυτό όμως τελικά δεν έγινε αφού η πληρωμή δεν έγινε ποτέ σε 11.000 δικαιούχους.
Οι συγκεκριμένες αιτήσεις εκκαθαρίστηκαν, πραγματοποιήθηκαν και οι απαραίτητες διασταυρώσεις και έτσι, την Παρασκευή, οι δικαιούχοι έλαβαν απο τον ΟΓΑ το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Δεν συνέβη όμως και για 11.000 απο τους δικαιούχους αφού ο ΟΓΑ έκανε γνωστό ότι υπήρχε και πάλι καθυστέρηση στην εκκαθάριση των αιτήσεων και στις διασταυρώσεις. Ερώτημα γενάτε πάντως για ποιό λόγω ο ΟΓΑ είχα ανακοινώσει ότι θα πληρωθούν. Μήπως τελικά ο ΟΓΑ δεν είχε τα χρήματα να τους πληρώσει;
Πάντως έγινε γνωστό ότι και οι 11.000 θα πληρωθούν μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα μαζί με την προκαταβολή των επιδομάτων για το 2015.
Επίσης η καταβολή της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων, που αφορά πάνω από 700.000 δικαιούχους για το τρέχον έτος, σύμφωνα με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 10 Απριλίου.
Η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21», που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.