Στα σίγουρα οι παραγωγοί µε τον ηλίανθο

23/03/2015

Κρόκου Μαρία 
Αυξητική πορεία καταγράφουν τα συµβόλαια για τον ηλίανθο, µε το ενδιαφέρον των παραγωγών -κυρίως εκτατικών καλλιεργειών- να εντείνεται δεδοµένων των χαµηλών εισροών της καλλιέργειας, του συµβολαιακού χαρακτήρα της, της χρήσης της για αµειψισπορά και της διττής κατεύθυνσης του προϊόντος (τόσο για βιοντίζελ, όσο και για ζωοτροφή).

- Αυξηµένη δείχνει φέτος η ζήτηση από παραγωγούς και µεταποιητές. - Συµβολαιακή µε κατώτερη τιµή τα 35 λεπτά το κιλό ξεκινά ο ΑΙΧΜΕΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ Λιβαδειάς ξεκίνησε τις διαδικασίες για την υλοποίηση συµβολαιακής γεωργίας για τις καλλιέργειες ηλίανθου, αλλά και σόγιας. «Η διάθεση της παραγωγής είναι εξασφαλισµένη µε κατώτερη τιµή παραγωγού 35 και 38 λεπτά το κιλό για τον ηλίανθο και τη σόγια αντίστοιχα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η τιµή παραγωγού, σύµφωνα µε τα φετινά συµβόλαια, είναι 35 λεπτά το κιλό, όπως και πέρυσι», επισηµαίνει ο υπεύθυνος της Οµάδας Παραγωγών Ηλίανθου ∆ράµας, Χρήστος Γκόντιας. Στην περιοχή ακόµα οι παραγωγοί δεν έχουν µπει στα χωράφια λόγω των πολλών βροχών.

πηγη: www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.