Το 30% του νέου ΕΣΠΑ για ενισχύσεις στους αγρότες

  07/04/2015 

Μπίκας Αλέξανδρος
Το 30% των κονδυλίων από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομίας για το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020), θα διατεθεί για προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών.
Αυτό προέκυψε έπειτα από συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτος με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου.

Ο κ. Γαλιατσάτος συναντήθηκε με τον  υπουργό οικονομίας κο Σταθάκη και το γεν. γραμματέα του υπουργείου δημοσίων επενδύσεων κο Χαρίτση,  με τους οποίους συζήτησαν για το νέο ΕΣΠΑ ενώ επισημάνθηκε  ότι  το υπουργείο επεξεργάζεται  τρόπους για να αναλάβει, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τις υποχρεώσεις  έργων που δεν έχουν ολοκληρωθεί  έως το τέλος του έτους.
Επίσης ο περιφερειάρχης  έκανε ειδική αναφορά  στην ανάγκη χρηματοδότησης των παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο και για το λόγο αυτό θα υποβληθεί στον υπουργό σχετικό υπόμνημα. «Το αμέσως επόμενο διάστημα, δήλωσε ο περιφερειάρχης, πήραμε τη διαβεβαίωση ότι θα διατεθούν οι ανάγκες πιστώσεις για τα σημεία εκείνα του οδικού δικτύου που χρήζουν άμεσης παρέμβασης».
Το θέμα της απαγορευτικής οδηγίας για τις βιντζότρατες απασχόλησε την συνάντηση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων  με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Β. Αποστόλου, όπου επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των επαγγελματιών.
Τέλος τέθηκε στον Υπουργό η αξιοποίηση ακινήτων που ανήκουν στο υπουργείο και είναι ανεκμετάλλευτα, όπως το ΕΘΙΑΓΕ, οι εγκαταστάσεις του υπουργείου πλησίον των νέων δικαστηρίων και τα κτηνιατρικά εργαστήρια στην θέση Τζάβρος, τα οποία η ΠΙΝ έχει τη διάθεση και τις προτάσεις για την αξιοποίηση τους.


πηγη:www.agronews.gr