Θύελλα διαμαρτυριών για τις δηλώσεις Αποστόλου σχετικά με το ΟΣΔΕ

24.04.2015 

Θύελλα διαμαρτυριών για τις δηλώσεις Αποστόλου σχετικά με το ΟΣΔΕ
Πληθαίνουν σταθερά οι αντιδράσεις διαμαρτυρίας που προκαλούνται από τις διαδοχικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με την «επιστροφή του ΟΣΔΕ στο σπίτι του».
Χαρακτηριστική είναι σχετική ανοικτή επιστολή του Διευθυντής της Ένωσης Συνεταιρισμών Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού ΑΕΣ ΑΕ, κ. Βασίλειου Πουλαντζά, η οποία απευθύνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο για το ΟΣΔΕ και αναφέρει τα εξής:
 
Το σπίτι του ΟΣΔΕ ήταν και πρέπει να είναι οι Αγροτικές Οργανώσεις
 
1. Διαχειρίζονται το ΟΣΔΕ από το ξεκίνημά τους. Γνωρίζουμε κάθε αγρότη με το όνομά του καθώς και τις ανάγκες του.
 
2. Οι Συνεταιρισμοί συγκροτούνται από αγρότες και πρέπει να είναι το σπίτι του αγρότη, άρα και για το ΟΣΔΕ. Τα όποια προβλήματα υπάρχουν πρέπει να βοηθήσουμε να λυθούν.
 
3. Έχουν επενδύσει πολλά χρόνια τώρα σε τεχνογνωσία και εξοπλισμό, καθώς και σε επιστημονικό προσωπικό που δεν πρέπει να χαθεί.
 
4. Προσφέρουν στην περιφέρεια θέσεις εργασίας, ρευστότητα στην τοπική οικονομία και στο κράτος έσοδα από ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, φόρους εισοδήματος.
 
5. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει σαν έργο του τον έλεγχο και την πληρωμή των επιδοτήσεων των αγροτών.
 
6. Πόσα είναι τα χρήματα που χρειάζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ για να οργανώσει αντίστοιχες υπηρεσίες με αυτές που προσφέρονται τώρα σε κάθε πόλη, ακόμα και χωριά της Ελλάδας; Ποιος θα επιβαρυνθεί και πόσα θα χάσει το Ελληνικό κράτος από την κατάρρευση των δομών που τώρα υπάρχουν;
 
7. Εάν το κράτος θέλει να βοηθήσει τον αγρότη να μην πληρώνει τα χρήματα των 50ή 100 ή 200 ευρώ, μπορεί να τα δώσει μειώνοντας την φορολογία του, τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ ή αυξάνοντας τον συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ. Ακόμα μπορεί να επιδοτήσει τα χρήματα, είναι σίγουρο ότι θα στοιχίσει λιγότερο στο κράτος.
 
Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να εργαστούμε όλοι από κοινού για την βελτίωση του ΟΣΔΕ και την ανάπτυξη του συνεταιριστικού κινήματος, και όχι για την ολοκληρωτική διάλυσή του, και όλα αυτά την στιγμή που με μεγάλες δυσκολίες προσπαθούμε να διαχειριστούμε την σύνταξη των αιτήσεων 2015 και να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα.
 
Τέτοιες δηλώσεις, αυτές τις κρίσιμες ημέρες που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία, δεν βοηθούν το έργο και όλους εμάς που εργαζόμαστε για αυτό.

πηγη:www.paseges.gr