Να χάσουν την συνδεδεμένη ενίσχυση κινδυνεύουν οι παραγωγοί βιομηχανικής τομάτας που έχουν υπογράψει συμβάσεις με μεταποιητές ως μεμονωμένοι

 29/5/2015

Να χάσουν την συνδεδεμένη ενίσχυση κινδυνεύουν οι παραγωγοί βιομηχανικής τομάτας που έχουν υπογράψει συμβάσεις με μεταποιητές ως μεμονωμένοι Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να χάσουν την συνδεδεμένη ενίσχυση της βιομηχανικής τομάτας είναι όσοι παραγωγοί έχουν υπογράψει συμβάσεις με μεταποιητές ως μεμονωμένοι. Σύμφωνα με όσα αναφέρει
στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας, κ. Χρήστος Σιδηρόπουλος, οι μεταποιητικές μονάδες έστειλαν τον προηγούμενο Μάρτιο στο ΥπΑΑΤ πίνακες με τα ονόματα των μεμονωμένων παραγωγών βιομηχανικής τομάτας αναφέροντας ότι έχουν κάνει σύμβαση εκτός κάποιου συνεταιρισμού ή Ομάδας Παραγωγών.
Το υπουργείου στις 3 Απριλίου του 2015 καθόρισε τις λεπτομέρειες χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στην βιομηχανική τομάτα. Αυτό που αναφέρει η σχετική απόφαση είναι ότι το προϊόν θα πρέπει να παραδοθεί μόνο μέσω ενός φορέα (ΑΣΟ, Α.Σ. Ο.Π.).
«Αυτό που ζητάμε είναι να επιστραφεί ο πίνακας των μεμονωμένων παραγωγών που έχουν σταλεί από τις μεταποιητικές μονάδες έτσι ώστε οι παραγωγοί να υπογράψουν νέα σύμβαση μέσω του φορέα που επιθυμούν διότι μόνο έτσι θα μπορέσουν να λάβουν την συνδεδεμένη ενίσχυση», αναφέρει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το έτος για το έτος 2015 ανέρχεται στα 2.600.000 €, για το έτος 2016 στα 3.162.327 €, για το έτος 2017 στα 3.905.765 €, για το έτος 2018 στα 3.862.700 €, για το έτος 2019 στα 3.819.638 € και για το έτος 2020 στα 3.819.638 €.
Δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης είναι οι γεωργοί που παραδίδουν βιομηχανική τομάτα από την 1η Ιουνίου έως και την 30η Νοεμβρίου κάθε έτους κατ’ ελάχιστο 50 τόνους βιομηχανικής τομάτας ανά εκτάριο καλλιεργούμενης έκτασης. Η αναλογία αυτή υπολογίζεται με βάση το σύνολο των παραδόσεων και το σύνολο των εκτάσεων βιομηχανικής τομάτας που δηλώνονται στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης των γεωργών.

πηγη:www.agrotypos.gr