Δηλώσεις ΟΣΔΕ: Μισθωτήρια γης που υπογράφηκαν πριν την 1/1/2014 και είναι αξίας μέχρι 100 ευρώ δεν χρειάζεται θεώρηση από ΔΟΥ

 11/6/2015


Τα ιδιωτικά έγγραφα μίσθωσης γεωργικών ακινήτων (μισθωτήρια γης), τα οποία συντάχθηκαν πριν την 1/1/2014, στα οποία το συμφωνηθέν μηνιαίο μίσθωμα υπερβαίνει τα εκατό ευρώ (100 €) πρέπει να είναι θεωρημένα από οποιαδήποτε ΔΟΥ.
Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων αναλυτική εγκύκλιος που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Όσον αφορά τα ιδιωτικά έγγραφα μίσθωσης γεωργικών ακινήτων (συμφωνητικά αγρομίσθωσης και/ή χρησιδάνεια παραχώρησης), τα οποία συντάχθηκαν μετά την 1/1/2014, στα οποία το συμφωνηθέν μηνιαίο μίσθωμα υπερβαίνει τα ογδόντα ευρώ (80 €) πρέπει να συνοδεύονται από εκτύπωση της Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας.

Παραστατικά κατοχής για μη ιδιόκτητα αγροτεμάχια, τα οποία υπεγράφησαν σε παρελθόντα χρόνο, γίνονται δεκτά, εφόσον η διάρκεια νόμιμης κατοχής που αναγράφουν σε σχέση με την ημερομηνία υπογραφής τους, καλύπτει και την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

Αντίστοιχα παραστατικά κατοχής πρέπει να είναι διαθέσιμα και για τις ιδιωτικές εκτάσεις βοσκοτόπων. Για τις κοινοτικές εκτάσεις βοσκοτόπων, εκτός από τα παραπάνω παραστατικά κατοχής, γίνεται δεκτή και η «κατάσταση κατανομής κοινοτικού βοσκότοπου» ή η «βεβαίωση χρήσης κοινοτικού βοσκότοπου», που εκδίδονται από την αρμόδια Δημοτική Αρχή. Στη βεβαίωση θα πρέπει να αναφέρεται εκτός από το ονοματεπώνυμο του κτηνοτρόφου, ο ΑΦΜ, η έκταση και η περιοχή του βοσκότοπου και το χρονικό διάστημα χρήσης του βοσκοτόπου.

Διαβάστε αναλυτική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ

πηγη: www.agrotypos.gr