Επιστροφή φόρου στους αγρότες για τις αυξήσεις ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια υπόσχεται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

 17/7/2015


Την μεταφορά πολύ περισσότερων προϊόντων στον ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ 23% προβλέπει το τελικό κείμενο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, που κατατέθηκε στη Βουλή. Με πολλά μάλιστα από τα προϊόντα αυτά να αφορούν τους αγρότες, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναγνωρίζοντας την μεγάλη επιβάρυνση για αυτούς, είπε ότι προκειμένου σε ένα βαθμό αυτή να εξισορροπηθεί, βρίσκεται σε συνεννόηση με τους θεσμούς ώστε να υπάρξει κάποια επιστροφή φόρου.

Η αναφορά του κ. Τσακαλώτου έγινε μετά την επισήμανση από τον εισηγητή της ΝΔ, Χρήστου Σταϊκούρα, σχετικά με ορισμένα αγροτικά προϊόντα που με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις αλλάζουν και μεταφέρονται από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Ειδικότερα η επιβάρυνση των αγροτικών εφοδίων (λιπάσματα, σπόροι, φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, ζωικό κεφάλαιο και ζωοτροφές) με συντελεστή 23% αντί για 13% έχει βάλει «φωτιά» στον αγροτικό κόσμο.
Στο μεταξύ από την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Ιουλίου, θα ισχύσουν οι νέες τιμές, έπειτα από τις αυξήσεις στο ΦΠΑ που ψηφίστηκαν από τη Βουλή.

πηγη:www.agrotypos.gr