Κανονικά οι αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών σύμφωνα με το νέο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών

29/7/2015

Κανονικά οι αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών σύμφωνα με το νέο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Tα μέτρα που προβλέπονται στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για τις αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών θα εφαρμοστούν, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 29/7.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι αλλαγές αυτές συζητούνται τώρα με τους εκπροσώπους των δανειστών και οι παρεμβάσεις δεν θα πρέπει να χτυπήσουν άμεσα την πρωτογενή παραγωγή.
Πέραν αυτού, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι ο εισπρακτικός στόχος του ΕΝΦΙΑ για φέτος παραμένει στα 2,65 δισ. ευρώ και ο φόρος θα εφαρμοστεί στις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες.
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι θα επανεξεταστεί η δομή του φόρου. Σε ό,τι αφορά το πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ανέφερε ότι το θέμα συζητείται σήμερα και αύριο με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν τον φοροελεγκτικό μηχανισμό, όπως:
  • Να είναι κλειστές κάποιες ημέρες οι εφορίες για το κοινό (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) με στόχο το προσωπικό να απασχολείται στους ελέγχους.
  • Να διακοπούν οι αποσπάσεις 300 ατόμων.
  • Να γίνουν μετατάξεις 1000 υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα, μέσω ΑΣΕΠ.
  • Να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις που εκκρεμούν.
πηγη:www.agrotypos.gr