Πιθανά εισοδηματικά κριτήρια για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

 05/08/2015

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.


 «Εάν μπουν κριτήρια θα είναι περιουσιακά και εισοδηματικά. Θα ξαναδούμε τα κριτήρια σε όσους είχαν αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να καταβάλουν τους φόρους. Δεν μπορεί να έχει κάποιος 2 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του και να έχει ενταχθεί στη διάταξη των 100 δόσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA αν και τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση διέψευδε τη σχετική φημολογία.
Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι γίνονται προσπάθειες να γίνει δικαιότερος αναφέροντας ως παράδειγμα την μεταφορά του βάρους από τον κύριο φόρο - που αφορά σε όλα τα ακίνητα - στον συμπληρωματικό φόρο. Άφησε ανοιχτό το ποτε θα πληρωθεί η πρώτη δόση ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει όλο το ποσό να έχει καταβληθεί έως τον Φεβρουάριο του 2016 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της εισπραξιμότητας των 2,6 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2015.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε, επίσης, ότι στον διάλογο για το θέμα με τους δανειστές υπάρχουν συζητήσεις για κάποιες οριακές αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες.
Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα των φορολογικών ελέγχων διευκρινίζοντας ότι απευθύνονται στους πολύ ακριβώς χώρους διασκέδασης, ξενοδοχεία και όχι στην καντίνα ή στο τυροπιτάδικο. Έστειλε μάλιστα μήνυμα σε όσους αντιδρούν στους ελέγχους λέγοντας πως «σε όσα λίγα φαινόμενα είχαμε τσαμπουκά τους προειδοποιώ να ασχοληθούν με άλλα σπορ στη ζωή τους». Ανακοίνωσε, δε, ότι θα ζητήσει να γίνει πιο αυστηρό το πλαίσιο και να υπάρχει δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων συνεργάστηκαν για φαινόμενα φοροδιαφυγής.

πηγη:www.agronews.gr