Πέρασαν από το Ευρωκοινοβούλιο τα 9,9 εκατ. ευρώ για τις πλημμύρες

  07/10/2015

Γιουρουκέλη Μαρία

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου πέρασε α
Με 660 ψήφους υπέρ και 34 κατά το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την κοινοτική βοήθεια 9,9 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.
πό το Ευρωκοινοβούλιο για την τελική ψηφοφορία η παροχή βοήθειας ύψους 9,9 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την επισκευή ζημιών που προκλήθηκαν σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές από τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες στις αρχές του 2015. Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ έχει ήδη εγκρίνει την παροχή βοήθειας ύψους 16,3 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία για την επισκευή ζημιών που προκλήθηκαν σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές από τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες στις αρχές του 2015. Η οικονομική αυτή ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης μένει τώρα να εγκριθεί και από την ολομέλεια του ΕΚ τον Οκτώβριο.
Χώρα
Φυσική καταστροφή
Χρονική περίοδος
Ύψος βοήθειας σε ευρώ
Εισηγητής
Ελλάδα
Πλημμύρες
Φεβ 2015
9.896.950
Andrey Novakov (ΕΛΚ, Βουλγαρία)
Βουλγαρία
Ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, κατολισθίσεις
Ιαν-Φεβ 2015
6.377.815
Andrey Novakov (ΕΛΚ, Βουλγαρία)
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης θα επιστρέψει μέρος του κόστους που οι δύο χώρες επωμίστηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών μετά από τις έντονες χειμερινές καιρικές συνθήκες που έπληξαν τη νοτιοανατολική Βουλγαρία και την κεντρική, ανατολική και δυτική Ελλάδα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2015.
Στην Ελλάδα, οι πλημμύρες κατέστρεψαν δημόσια κτίρια, ιδιωτικές κατοικίες, επιχειρήσεις, γεωργικές εκτάσεις και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς στην κεντρική Ελλάδα και στην περιοχή του Έβρου, ενώ στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, οι δυνατές βροχοπτώσεις και οι επακόλουθες πλημμύρες και κατολισθήσεις κατέστρεψαν αναχώματα, δίκτυα επικοινωνιών και δρόμους καθώς και δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.
Οι δύο ελληνικές περιφέρειες θα λάβουν βοήθεια ύψους 9,9 εκατ. ευρώ και η Βουλγαρία θα λάβει 6,3 εκατ. ευρώ.

πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.