Έως 5 Φλεβάρη αιτήσεις στο IOC για τη λήψη επιδοτήσεων

16/12/2015

Κρόκου Μαρία
Οι επιδοτήσεις αφορούν τεχνική βοήθεια και προωθητικές ενέργειες για το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές.

Τις αιτήσεις τους καλούνται να καταθέσουν οι οργανώσεις παραγωγών στα κράτη μέλη του IOC έως τις 5 Φεβρουαρίου 2016 για τη χορήγηση επιδοτήσεων για προωθητικές και επιστημονικές ενέργειες σχετικά με το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές. Σημειωτέον ότι οι επιδοτήσεις, σύμφωνα με τον IOC, θα χορηγηθούν μεταξύ 1ης Απριλίου 2016 και 31 Μαρτίου 2017.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων δημοσιονομικών περιορισμών, το ΙΟC θα εκδώσει μόνο μία πρόσκληση σχετική με γενικές προωθητικές ενέργειες στα κράτη μέλη.

Το ταβάνι που έχει οριστεί για τις αιτήσεις και τους φακέλους που πρέπει να φτάσουν στο IOC έως τις 5 Φεβρουαρίου ανέρχεται στα 10.000 ευρώ, ενώ μπορούν να υποβληθούν και αιτήσεις οποιαδήποτε στιγμή για επιδοτήσεις κάτω από 5.000 ευρώ για τεχνική βοήθεια και προωθητικές ενέργειες.

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν με σειρά προτεραιότητας και η γραμματεία του ΙΟC, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα καταβάλει προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι περισσότερες χώρες-μέλη (συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Ε.Ε.) θα λάβουν τουλάχιστον μία επιδότηση.

Το Συμβούλιο αποφάσισε το 2016 να χορηγήσει επιδοτήσεις για τεχνική βοήθεια αποκλειστικά για ενέργειες σχετικά με τις ασθένειες, που προσβάλλουν τα ελαιόδεντρα (ιδιαίτερα για την Xylella fastidiosa), το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, την εγκατάσταση φυσικοχημικών εργαστηρίων και πάνελ δοκιμών στα κράτη-μέλη που δεν έχουν εγκαταστάσεις αναγνωρισμένες από το IOC. 


ΠΗΓΗ: oliveoilmarket.eu
πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.