Αυτό το ασφαλιστικό δεν περνάει... ούτε από τις Βρυξέλλες

15/01/2016

Πανάγος Γιάννης 
Σε διαµαρτυρίες αγροτών χωρίς προηγούµενο οδηγούν οι µέχρι τώρα επιλογές της κυβέρνησης σε ασφαλιστικό και φορολογία. Ο καθορισµός των ασφαλιστικών εισφορών µε βάση το φορολογητέο εισόδηµα που πλήττει ανεπανόρθωτα τις αγροτικές εκµεταλλεύσεις ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και τώρα η επόµενη πράξη του δράµατος αναµένεται να ξετυλιχθεί στις εθνικές οδούς.


Οι ρυθµίσεις κινούνται στη λογική του… όποιον αρπάξουµε, θεώρηση η οποία έγινε αντιληπτή και από τις Βρυξέλλες που δεν ενέκριναν προς το παρόν το πακέτο ζητώντας την  περαιτέρω επεξεργασία.

Απ’ ότι φαίνεται, για την κυβέρνηση οι αγρότες αποτελούν την εύκολη επιλογή, και πάνω τους  θα µπορούσαν να εγγράψουν, έστω και λογιστικά, υποθήκες για κάλυψη µέρους των ελλειµµάτων του νεοσύστατου ενιαίου ασφαλιστικού φορέα.

Με άλλα λόγια, το κυρίαρχο για την κυβέρνηση αυτή τη στιγµή είναι να βρει έναν προσωρινό τρόπο επίλυσης στο χρηµατοδοτικό σκέλος του ασφαλιστικού, χωρίς να θίξει τους σηµερινούς συνταξιούχους-πελάτες της (του αστικού κυρίως χώρου, πέραν των ελευθέρων επαγγελµατιών), να περάσει τον σκόπελο της πρώτης αξιολόγησης και στη συνέχεια να δει τι θα κάνει. Πρόκειται για µια χονδροειδή σκέψη, που δεν πέρασε απαρατήρητη από τους εκπροσώπους των δανειστών οι οποίοι επιµένουν σε πιο ασφαλείς λύσεις, µε πρώτο ζητούµενο τη µείωση συντάξεων.

πηγη:www.agronews.gr