Κλείνουν αύριο μεσημέρι τα Τέμπη, μεγάλη συγκέντρωση το Σάββατο

 21/1/2016

Κλείνουν αύριο μεσημέρι τα Τέμπη, μεγάλη συγκέντρωση το Σάββατο Τρακτέρ μαζεύονται στα Τέμπη, παρά τη χιονόπτωση που δυσκόλεψε χθες για ορισμένους την μετακίνηση. Αύριο οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας κ. Χρήστος Σιδερόπουλος.
Όπως είπε ο ιδιος προγραμματίστηκε για το ερχόμενο Σάββατο (23/1) να γίνει μεγάλη συγκέντρωση με αγρότες, κτηνοτρόφους και εκπροσώπους των μεγάλων μπλόκων από όλη την Ελλάδα, χωρίς πάντως να υπάρχει πρόθεση για κλείσιμο του δρόμου. Το μπλόκο της Νίκαιας είναι το έτερο μεγάλο σημείο συγκέντρωσης των αγροτών όπου έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός τρακτέρ από όλη την Θεσσαλία.
Κλείνουν αύριο τα Τέμπη όπως αποφάσισαν οι αγρότες που βρίσκονται στο συγκεκριμένο μπλόκο. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, και μετά από πρόταση της 15μελούς Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου, αύριο Παρασκευή από τις 12.00 μέχρι και τις 2.00 μ.μ. οι αγρότες χωρίς τρακτέρ και οχήματα, θα αποκλείσουν το οδόστρωμα οπότε και αναμένεται διακοπή της κυκλοφορίας επί της Εθνικής Οδού για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ αγροτών και της ομοσπονδίας των χοιροτρόφων όπως δήλωσε  στον ΑγρτοΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας κ. Χρήστος Σιδερόπουλος: «Το Σάββατο το μεσημέρι θα είναι μαζί μας και οι κτηνοτρόφοι, θα είναι αντιπροσωπείες από τα μπλόκα από Κατερίνη, Αχαΐα, Κουλούρα, Προμαχώνα, το Σάββατο 12 π.μ θα έχουμε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Ο δρόμος πάντως δε θα κλείσει», συμπλήρωσε ο κ. Σιδερόπουλος.
Νωρίτερα ο ΑγροΤύπος έγραφε:
Το σύνθημα για την μεγάλη «έξοδο» και συγκέντρωση των τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας δόθηκε, όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο συνδικαλιστής κ. Βαγγέλης Μπούτας. Η χθεσινή χιονόπτωση είχε αφήσει ένα ερωτηματικό σχετικά με το πότε θα κινηθούν μαζικά οι αγρότες προς ένα από τα μεγαλύτερα μπλόκα πανελλαδικά, ωστόσο όπως είπε ο κ. Μπούτας ήδη τα τρακτέρ έχουν ξεκινήσει να κατευθύνονται από τα χωριά προς το σημείο όπου θα στηθεί το μπλόκο. Η κινητοποίηση είναι μαζική και όπως μας είπε ο ίδιος μέχρι το μεσημέρι θα έχει φανεί πόσο μεγάλη θα είναι η δύναμη που θα «στρατοπεδεύσει στο σημείο».Τρακτέρ μαζεύονται και στα Τέμπη, παρά τη χιονόπτωση που δυσκόλεψε χθες για ορισμένους την μετακίνηση.
Σε ερώτηση του ΑγροΤύπου σχετικά με το εάν ο αριθμός των τρακτέρ που αναμένεται να συγκεντρωθούν στη Νίκαια θα είναι πάνω από χίλια ο κ. Μπούτας ανέφερε ότι «Μέχρι τη μία με δύο το μεσημέρι θα ξέρουμε πόσοι θα είμαστε».
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι, καθώς στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι και τον κόμβο Κιλελέρ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία. Η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως επισημαίνεται, θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων (τρακτέρ) εκατέρωθεν της ΠΑΘΕ.
Αυξάνονται οι δυνάμεις στα Τέμπη, κοινή συμπότευση με τα μεγάλα μπλόκα
Για την κινητοποίηση στο μπλόκο  των Τεμπών μίλησε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας κ. Χρήστος Σιδερόπουλος. Προγραμματίζουμε την Παρασκευή να γίνει ένας συντονισμός με τα άλλα μπλόκα που θα γίνουν σήμερα και την Παρασκευή ώστε να υπάρχει πίεση προς την κυβέρνηση. «Αυτή την στιγμή βρίσκονται κοντά στα 1000 τρακτέρ, ωστόσο ο αριθμός θα αυξηθεί δεδομένης και της χιονόπτωσης που επικρατούσε χθες και δυσκόλευε την μετακίνηση, γι' αυτό και αργήσαμε να μπούμε...πιστεύουμε ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν φτάσει όλα τα μηχανήματα με οποιονδήποτε τρόπο. Συνάντηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα με την Ομοσπονδία των χοιροτρόφων», συμπλήρωσε ο κ. Σιδερόπουλος.

Περιοδικό Γεωργία - Κτηνοτροφία

Το 2016, το περιοδικό Γεωργία - Κτηνοτροφία που εκδίδεται από τον ΑγροΤύπο για περισσότερα από 25 χρόνια, γίνεται μηνιαίο και κυκλοφορεί το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα στα περίπτερα με 3 ευρώ. Βρείτε το τεύχος Ιανουαρίου 2016 στα περίπτερα, το Σάββατο 30/1/2016.

πηγη:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.