ΟΠΕΚΕΠΕ: εκτιμάται ότι τα χρήματα της εξισωτικής θα μπουν μέχρι το απόγευμα στην Πειραιώς

4/1/2016

ΟΠΕΚΕΠΕ: εκτιμάται ότι  τα χρήματα της εξισωτικής θα μπουν μέχρι το απόγευμα στην Πειραιώς Την εκτίμηση ότι τα χρήματα της εξισωτικής θα μπουν κανονικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το απόγευμα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά όσους δικαιούχους έχουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς,
έκανε σε δήλωσή του στον ΑγροΤύπο ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ιωαννης Καργιώτης. Ο κ. Καργιώτης αναφέρθηκε και στο θέμα της αναβολής της πληρωμής της εξισωτικής στους δικαιούχους των νησιών του Αιγαίου, η οποία όπως δήλωσε ήταν μια απόφαση λόγω έλλειψης ρευστότητας. Πρόσθεσε δε ότι σύντομα θα δοθούν τα χρήματα και στις εν λόγω περιοχές, αποφεύγοντας ωστόσο να προσδιορίσει χρονικά το πότε θα γίνει αυτό.
Σχετικά με την εμφάνιση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς:
«Νομίζω ότι έχει δοθεί η εντολή, εξαρτάται από τις τράπεζες η πίστωση των χρημάτων.  Το θέμα είναι διαδικαστικό, αν αυτό θα συμβεί σήμερα εξαρτάται από την εκάστοτε τράπεζα καθώς όπως γνωρίζετε άλλοι παραγωγοί είναι στη μία τράπεζα και άλλοι στην άλλη. Στην Πειραιώς για παράδειγμα τα ποσά εμφανίζονται στους λογαριασμούς αμέσως. »
Σχετικά με το πότε θα δοθεί η εξισωτική στους δικαιούχους του Αιγαίου:
«Υπάρχει μια έλλειψη στην χρηματοδοτική κατανομή στον Πίνακα και έγινε μια επιλογή να μην δοθούν άμεσα αυτά τα χρήματα τα οποία θα δοθούν πάντως αμέσως μετά, είναι θέμα προτεραιότητας. Πιστεύω σύντομα θα λάβουν και οι παραγωγοί των νησιών του Αιγαίου τα χρήματα αλλά δε μπορώ να πω συγκεκριμένες ημερομηνίες. Δε μπορώ να πω αν θα γίνει η πληρωμή έως το τέλος Φεβρουαρίου, είναι θέματα που εξαρτώνται και από άλλους».

πηγη:www.agrotypos.gr