Ένταση στην Ροδόπη: οργισμένοι αγρότες περίμεναν τον Υπουργό, συμπλοκές με αστυνομία

 20/1/2016

Ένταση στην Ροδόπη: οργισμένοι αγρότες περίμεναν τον Υπουργό, συμπλοκές με αστυνομία Ένταση επικρατεί από τις το πρωί στην Κομοτηνή, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με τους αγρότες να έχουν συγκεντρωθεί με άγριες διαθέσεις λόγω της παρουσίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.
Ο υπουργός ήταν προγραμματισμένο να παρουσιάσει σήμερα στην περιφέρεια το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς ωστόσο άλλαξε πρόγραμμα της επίσκεψής του. Αυτή την στιγμή ο υπουργός βρίσκεται μέσα στο κτίριο, με τους αγρότες να ζητούν να βγει να συνομιλήσει μαζί τους κάτι που δεν έγινε. Στο σημείο βρισκόταν και ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Βάμβακος, κ. Νίκος Σκοπιανός ο οποίος ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι έγινε χρήση χημικών από την αστυνομία.
Όπως είπε ο κ. Σκοπιανός: «Όντως υπήρξε ένταση και συμπλοκές της αστυνομίας με αγρότες. Η απόφαση της Συντονιστικής όπως γνωρίζετε είναι ότι δεν συζητάμε εφόσον δεν αποσυρθούν τα κυβερνητικά μέτρα. Ο υπουργός ήρθε και κλείστηκε στο γραφείο του, δεν βγήκε να απευθυνθεί στο πλήθος. Λόγω τον γεγονότων υπάρχει μεγάλη ένταση στον κόσμο όπως καταλαβαίνετε», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας κτηνοτρόφος από Σέρρες νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο Κομοτηνής, ενώ 1.800 με 2.000 αγρότες παραμένουν συγκεντρωμένοι, με στόχο να εμποδίσουν το Βαγγέλη Αποστόλου να αποχωρήσει.
Η χθεσινή ενημέρωση που είχε δοθεί από το ΥπΑΑΤ ήταν ότι: «ο κ. Αποστόλου και ο κ. Κασίμης θα επισκεφθούν την Κομοτηνή, την Ξάνθη και την Καβάλα όπου θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους της Περιφερειακής Διοίκησης και φορείς αγροτών» όπως και έγινε, χωρίς ωστόσο να γίνει η προγραμματισμένη επίσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης.

πηγη:www.agrotypos.gr