Πρωτοβουλία Αγροτών: Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τι εννοεί όταν λέει αγροτικό εισόδημα και ποια έξοδα θα αφαιρούνται

18/1/2016

Πρωτοβουλία Αγροτών: Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τι εννοεί όταν λέει αγροτικό εισόδημα και ποια έξοδα θα αφαιρούνται Την Τρίτη (19/1) ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αν. Μάνης, μαζί με μέλη της Πρωτοβουλίας Αγροτών, θα συμμετέχει σε συνάντηση με τον Υφυπουργό του Υπουργείου Εργασίας κ. Πετρόπουλο.
Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αν. Μάνης κ. Δ. Δημητριάδης, «θέλουμε από την κυβέρνηση να μας ξεκαθαρίσει τι εννοεί αγροτικό εισόδημα. Επίσης ζητάμε από τον ΟΑΕΔ που βγάζει επιχορηγούμενα προγράμματα για ανέργους να εντάξει σε αυτά και τον αγροτικό κλάδο. Έτσι θα μπορούν οι αγρότες να βρίσκουν εργάτες γης και θα επιχορηγούνται για την απασχόλησή τους όπως και οι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι».
Και πρόσθεσε: «Πάντως πηγαίνουμε στην συνάντηση με μικρές προσδοκίες, αλλά περισσότερο για να κάνουμε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε τον αφανισμό του κλάδου μας και ότι αν δεν αλλάξουν τα νομοσχέδια (ασφαλιστικό, φορολογικό, ΕΛΓΑ) θα μας βρουν πλέον πολύ δυναμικά μπροστά τους».
Στο μεταξύ στις 17 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό κέντρο στη Σκάλα, πλήθος αγροτών αλλά και άλλων παραγωγικών τάξεων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Ευρώτα. Στην συνάντηση μετείχε και ο Σύλλογος Αν. Μάνης.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την συνάντηση αναφέρουν τα εξής: «Υπήρξε ενημέρωση τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για το φορολογικό και για τα τεκταινόμενα στο χώρο των κινητοποιήσεων Πανελλαδικά. Αποφασίστηκε ομόφωνα από Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, να συμμετάσχουν τόσο οι αγρότες του Δήμου Ευρώτα αλλά και του Δήμου Αν. Μάνης στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις και να ενώσουν την φωνή τους με τους υπόλοιπους αγρότες.

Θα ξεκινήσουμε κατεβάζοντας τα τρακτέρ και ενημερώνοντας τον κόσμο. Η συνέχεια θα παιχτεί στην Θεσσαλονίκη και το έργο θα κλείσει στην Αθήνα. Όμως αυτή τη φορά είμαστε προετοιμασμένοι για αγώνα διάρκειας.

Λάκωνες αγρότες τα ψέμματα τελείωσαν!!! Είναι πλέον φανερό ότι η χώρα μας είναι σε κατοχή και δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια. Είναι απλά τα πράγματα. Αν δεν αγωνιστούμε θα εξαφανιστούμε. Αν όμως αγωνιστούμε έχουμε ελπίδες να καταφέρουμε να μείνουμε στη γη μας και να συνεισφέρουμε πραγματικά στην οικονομία της χώρας μας. Τουλάχιστον ας πέσουμε μαχόμενοι».

Στην Λακωνία τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν σε δύο σημεία στη Σκάλα και στο Γύθειο.
Περιοδικό Γεωργία - Κτηνοτροφία
Το 2016, το περιοδικό Γεωργία - Κτηνοτροφία που εκδίδεται από τον ΑγροΤύπο για περισσότερα από 25 χρόνια, γίνεται μηνιαίο και κυκλοφορεί το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα στα περίπτερα με 3 ευρώ. Βρείτε το τεύχος Ιανουαρίου 2016 στα περίπτερα, το Σάββατο, 30/1/2016.

πηγη:www.agrotypos.gr