Μαζικό μήνυμα αγωνιστικής επαγρύπνησης έστειλαν αγρότες από το Κιλελέρ

29.02.2016

Μαζικό μήνυμα αγωνιστικής επαγρύπνησης έστειλαν αγρότες από το Κιλελέρ
Με μια μαζική συγκέντρωση για το γιορτασμό του Κιλελέρ η μικρομεσαία αγροτιά διαμήνυσε την αγωνιστική της ετοιμότητα έχοντας ως παρακαταθήκη τον πολυήμερο αγώνα της στα μπλόκα και στις άλλες πρωτοβουλίες. Έστειλαν το μήνυμα ότι από τη Δευτέρα αλλάζουν μορφή πάλης και συνεχίζουν τον αγώνα τους με διαφορετικές μορφές.
Τη συγκέντρωση, που έγινε στο μνημείο του Μαρίνου Αντύπα, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, άνοιξε ο Ρίζος Μαρούδας από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Επίσης, χαιρέτισαν η Διαμάντω Κρητικού από το μπλόκο Αμυνταίου, ο Τάσος Χαλκίδης και ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου από το μπλόκο Κουλούρας Ημαθίας, ο Κώστας Ανεστίδης από τα Μάλγαρα, ο Γιάννης Καλλίμορφος από το Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας, ο Χρήστος Καντσής από το μπλόκο Γυψοχωρίου Πέλλας, ο Δημήτρης Μόσχος από το Άργος Ορεστικό Καστοριάς, ο Γ. Τσολάκος από τη διασταύρωση Νάουσας, ο Βαγγέλης Μπέλος από τη γέφυρα Άρτας και εκπρόσωπος από το παναιγιάλειο μπλόκο.
 
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Βαγγέλης Μπούτας μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με το «Επέσατε Θύματα» το οποίο τραγούδησαν οι συγκεντρωμένοι.
 
Ο Β. Μπούτας σημείωσε ότι οι αγρότες θα κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τη γη τους και αυτό αντανακλάται στη γραμμή πάλης. Στρέφονται ενάντια στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές που τους πουλούν πανάκριβα τα μέσα και τα εφόδια, ενάντια στις τράπεζες που τους πίνουν το αίμα, στους εμποροβιομήχανους που τους παίρνουν τσάμπα τη σοδειά.
 
Και επιπλέον «έρχεται η ΕΕ και το ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις που θέλουν να μαζέψουν παράδες όχι από τους πλούσιους αλλά από εμάς τους φτωχούς, τους αγρότες και τους εργάτες». Στον αγώνα που δώσαμε, τόνισε ο Β. Μπούτας, καταλάβαμε για μια ακόμη φορά ότι μόνοι μας δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Γι' αυτό χρειάζεται να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Σημείωσε ότι τα αιτήματα που έθεσαν στη συνάντηση με την κυβέρνηση αφορούν στην ίδια την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών. Η κυβέρνηση για πρώτη φορά αποδέχτηκε να υπάρχει αφορολόγητο όριο. Δέχτηκε επίσης, να μη φορολογούνται οι συνδεδεμένες ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Με τον αγώνα των αγροτών και των εργαζομένων, το Ασφαλιστικό καθυστέρησε και καθυστερεί δύο μήνες να έρθει στη Βουλή. Εμείς, τόνισε ο Β. Μπούτας, θα είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αντιδράσουμε όταν η κυβέρνηση το φέρει για ψήφιση στη Βουλή. «Βεβαίως περιμένουμε να γίνουν πρώτα οι νόμοι για να δούμε αν οι δεσμεύσεις θα γίνουν πράξεις. Εμείς θα είμαστε με το όπλο παραπόδα. Και από αύριο θα αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για να ξανακατέβουμε στην Αθήνα αν χρειαστεί» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

πηγη:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.