«Βούλιαξε» η Ελλάδα από τα κοινά συλλαλητήρια αγροτών εργαζομένων και επαγγελματιών για το ασφαλιστικό

04.02.2016

«Βούλιαξε» η Ελλάδα από τα κοινά συλλαλητήρια αγροτών εργαζομένων και επαγγελματιών για το ασφαλιστικό (Upd: 17:00)
Ογκώδη σε συμμετοχή και έντονα σε παλμό ήταν τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την απόσυρση του ασφαλιστικού, καθώς σήμερα βρέθηκαν στους δρόμους συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς όλων των κλάδων, από όλες τις περιοχές χώρας, διεκδικώντας ένα ασφαλιστικό βιώσιμο με δουλειές και συντάξεις χωρίς περικοπές για όλες τις γενιές.
Σε διάφορα σημεία της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ΓΣΒΕ και ΕΣΕΕ μπροστά από τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων στην οδό Μητροπόλεως, ενώ το "κάλεσμα" του ΠΑΜΕ ήταν στην Ομόνοια.
 
Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία με δυνάμεις των ΜΑΤ μοτοσικλετιστές και κλούβες να βρίσκονται διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας για την αποφυγή επεισοδίων.
 
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Η εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ συμμετείχαν περίπου 25.000 άτομα
 
Η Αστυνομία έκανε λόγο για άλλους 15.000 διαδηλωτές στο κεντρικό απεργιακό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που ακολούθησε με κατεύθυνση από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το Σύνταγμα.

Αλλά 5.000 άτομα διάφορων συλλογικοτήτων συγκρότησαν πορεία από το Αρχαιολογικό Μουσείο και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο του μεγάλου απεργιακού συλλαλητηρίου κατά του Ασφαλιστικού, λίγο πριν από τη διάλυσή του. Στην πλατεία Συντάγματος, έπεσαν βροχή οι βόμβες μολότοφ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών. Επεισόδια σημειώθηκαν κατά μήκος της Πανεπιστημίου, έως το Rex. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στα Εξάρχεια. Η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές υπόπτων.
 
Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση έλαβαν μέρος και βενζινοπώλες, οδηγοί ταξί ναυτικοί, καθηγητές και δάσκαλοι, οι "ΠΟΕ-ΟΤΑ" και "ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ", ελεύθεροι επαγγελματίες, συνολικά ο επιστημονικός κλάδος, η Ομοσπονδία Φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδος, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και οι αγρότες με τα δεκάδες μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.
 
Το κοινό αίτημά τους ήταν η άμεση απόσυρση της πρότασης της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που διαλύει όπως υποστηρίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
 
Οι συμμετοχές
 
Στην απεργία συμμετείχαν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ. Συμμετείχαν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).
 
Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).
 
Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 
Κλειστά είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων(ΠΟΠΕΚ).
 
Στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αντιδρώντας στην επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.
 
Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα είναι τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος, τα τρόλει, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τα ταξί.
 
Το μετρό θα λειτουργεί από τις 10 π.μ έως και τις 4 μ.μ., ενώ τα λεωφορεία και το τραμ θα κινηθούν από τις 9.π.μ. έως και τις 9 μ.μ. Σημειώνεται, πως τις ώρες λειτουργίας του μετρό δε θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας προς αεροδρόμιο και αντίστροφα.
 
Υπενθυμίζεται ότι σε απεργία διάρκειας προχωρούν οι ιδιοκτήτες των περίπου 32.000 φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσεως.
 
Και αγρότες στις κινητοποιήσεις
 
Στην Αθήνα βρέθηκαν και αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας που συμμετείχαν με την σειρά τους στις κινητοποιήσεις.
 
Πανό στην Ακρόπολη από τους παραγωγούς Λαϊκών
 
Πανό στον βράχο της Ακρόπολης κρέμασαν, για λίγα λεπτά, οι παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στις προωθούμενες προτάσεις για το ασφαλιστικό. Κατόπιν παρέμβασης της αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι κατέβασαν το πανό και αποχώρησαν.
 
Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στο μπλόκο των ανθοπαραγωγών στις Αφίδνες καθημερινά από 17:00 έως 21:00, ενώ έχει καλέσει τους παραγωγούς να μην προσέλθουν στις λαϊκές αγορές σήμερα και αύριο.
 
Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης
 
Η απόσυρση εδώ και τώρα του σχεδίου για το ασφαλιστικό ζητεί, μεταξύ άλλων στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που επιδόθηκε στη Βουλή.
 
 
Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής: «Οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι ,οι επιστήμονες, οι αγρότες , οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες που  συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώσαμε για ακόμη μία φορά  τη φωνή διαμαρτυρίας μας ,ενάντια στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, στις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα ,στη φοροεπιδρομή, στις ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα ενάντια στα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου και αφού ακούσαμε τους ομιλητές εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα:
 
Οι εργαζόμενοι, από όποιον κλάδο και αν προέρχονται, είτε είναι μισθωτοί ,είτε αυτοαπασχολούμενοι, είτε είναι εργάτες, είτε επιστήμονες, είτε αγρότες, δεν αντέχουν άλλο να σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη της δογματικής εμμονής της κυβέρνησης σε μέτρα και πολιτικές που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να  κάνουν δυσβάστακτο το παρόν και αβέβαιο το μέλλον.
 
Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
 
«ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ»
 
Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα  καταστρέφει τους εργαζόμενους και θα υποθηκεύει το μέλλον των νέων γενεών. Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό όχι μόνο θα αυξήσουν την ανεργία, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία για τους μισθωτούς,  θα οδηγήσουν σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, θα καταστρέψουν τους αγρότες, θα καταστήσουν παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και θα συμβάλλουν ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.
 
Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
 
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.
 
Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
 
Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
 
Απόσυρση της σκανδαλώδους και αντικοινωνικής ρύθμισης που εξουδετερώνει το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων στην πτωχευτική διαδικασία.
 
Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
 
Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά του παραγωγικού ιστού της χώρας, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
 
Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
 
Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
 
Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
 
Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.
 
Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.
 
Ο αγώνας είναι μονόδρομος και οι διεκδικήσεις μας αδιαπραγμάτευτες».
 
Κινητοποιήσεις και στην Θεσσαλονίκη
 
Χωρίς αστικά λεωφορεία (κινούνται μόνο ελάχιστα ανά γραμμή με προσωπικό ασφαλείας) και ταξί σήμερα η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Κλειστά θα μείνουν, επίσης, τα εμπορικά και άλλα καταστήματα με αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών.

Στις 9 το πρωί οι επαγγελματίες προγραμμάτισαν διαμαρτυρία με τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η πορεία ξεκίνησε από το κτήριο της Περιφέρειας, αναπτύχθηκε επί της Βασιλίσσης Όλγας, κατευθύνθηκε προς Τσιμισκή με τελική κατεύθυνση το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Σε αυτή μετείχαν ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, επαγγελματίες υδραυλικοί και βυτιοφορείς, ενώ λίγο μετά τις 11 την κινητοποίηση των επαγγελματιών ενίσχυσαν και οι αγρότες.
 
Μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά
 
Χιλιάδες Ζακυνθινοί και Κεφαλονίτες, βγήκαν σήμερα στους δρόμους των δύο νησιών, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.
 
Στη Ζάκυνθο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου, του ΠΑΜΕ, αλλά και όλων των παραγωγικών φορέων του νησιού, η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων τριάντα με εκατοντάδες εργαζόμενους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, μαθητές, δικηγόρους και δασκάλους, να παίρνουν μέρος στο συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης και το ασφαλιστικό.
 
Στις ομιλίες που προηγήθηκαν της πορείας έξω από το παλιό κτήριο του Εργατικού Κέντρου, στην πλατεία Δημοκρατίας, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, όλοι οι πρόεδροι των φορέων που πήραν μέρος.
 
Στην πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν και αγρότες και περίπου 30 τρακτέρ, ενώ στην κεφαλή της βρίσκονταν μερίδα μαθητών.
 
Σε απεργιακό κλοιό και τα Χανιά
 
Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκαν σήμερα και τα Χανιά, με εργαζόμενους και πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων για το ασφαλιστικό.
 
Στην πόλη πραγματοποιήθηκαν δύο απεργιακά συλλαλητήρια.
 
Το ένα οργάνωσαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, καθώς και σωματεία εργαζομένων και φορέων της πόλης, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, και το άλλο το ΠΑΜΕ και συνδικαλιστικοί φορείς που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, στην πλατεία 1866.
Η μεγάλη πλειονότητα καταστημάτων και εμπορικών επιχειρήσεων, καθώς και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ήταν κλειστά, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργία και των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.
 
Στην απεργία συμμετείχαν και όλοι οι επιστημονικοί κλάδοι της πόλης. Τα ταξί τράβηξαν χειρόφρενο, ενώ ακινητοποιημένα τις ώρες 10.00-14.00 ήταν και τα αστικά λεωφορεία.
 
Στα απεργιακά συλλαλητήρια συμμετείχαν και αγρότες, που άφησαν για λίγο τα μπλόκα σε Μεγάλα Χωράφια και Κλαδισό.
 
Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αφού πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους έφτασαν έξω από την αντιπεριφέρεια.
 
Μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες σε πόλεις της δυτικής Ελλάδας
 
Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκαν στο Αγρίνιο οι δύο συγκεντρώσεις και οι πορείες, με αφορμή τη σημερινή απεργία.
 
Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας και τη διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, όπου συμμετείχε και το ΠΑΜΕ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Κ. Μαργιώλης, χαρακτήρισε «νομοσχέδιο-σφαγή το νέο ασφαλιστικό» προσθέτοντας ότι «προωθείται απλά και μόνο για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και του κεφαλαίου».
 
Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ειρήνης και τη διοργάνωσε το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του νομαρχιακού παραρτήματος, Θ. Γαλατάς, οι αγώνες των εργαζομένων θα ενταθούν, ενώ οι άλλοι ομιλητές τόνισαν ότι «το ασφαλιστικό έχει απέναντι το σύνολο του ελληνικού λαού» και «είναι συνειδητή επιδίωξη η απαξίωση του ασφαλιστικού συστήματος».
 
Επίσης, συγκεντρώσεις και πορείες, με μαζική συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν στον Πύργο, το Μεσολόγγι, το Αίγιο και άλλες πόλεις της δυτικής Ελλάδας.
 
Ολοκληρώθηκε η πορεία στην Πάτρα
 
Δυο μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
 
Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το εργατικό κέντρο της Πάτρας, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκπαιδευτικοί γιατροί, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι κ.ά.
 
Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δημόσιοι υπάλληλοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι κ.ά., ενώ αγρότες από τον Δήμο Ερυμάνθου και άλλες περιοχές, είχαν σταθμεύσει τρακτέρ στην πλατεία.
 
Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Τρίπολη και Σπάρτη
 
Μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν από το Εργατικό κέντρο Αρκαδίας στην κεντρική πλατεία Τρίπολης και από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πετρινού, ενώ πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις σε όγκο και παλμό είναι σε εξέλιξη στη Σπάρτη.
 
Στην Τρίπολη οι συγκεντρώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με το σύνολο των καταστημάτων κλειστό, ομοίως και τα καφέ, ακόμα και τα περίπτερα έχουν βάλει λουκέτο. Οι απεργοί της πλατείας Πετρινού μετά την συγκέντρωση έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης με τρακτέρ να προπορεύονται.
 
Στην κεντρική πλατεία Τρίπολης υπήρχε πάγκος που μοίραζε καφέ και τσάι στους απεργούς, οι οποίοι μετά τις ομιλίες, με λεωφορεία που διέθεσε δωρεάν το ΚΤΕΛ Αρκαδίας, έχουν φτάσει στα διόδια Νεστάνης, μαζί με τα ταξί ενισχύοντας το αγροτικό μπλόκο.
 
Στη Σπάρτη περισσότερα από 400 τρακτέρ και πάρα πολλά αγροτικά αυτοκίνητα μπήκαν στην πόλη συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση και την συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στο πάρκο του ΟΤΕ, όπου είχαν φτάσει και οι οδηγοί ταξί και φορτηγών, αλλά και οι υπόλοιποι απεργοί.
 
«Παρέλυσε» ο Βόλος
 
Χιλιάδες εργαζόμενοι και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Βόλου στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης μέχρι και το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
 
Στην πορεία συμμετείχαν εργάτες, αγρότες από το μπλοκο των Μικροθηβών και το Πήλιο, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, έμποροι και άλλοι εργαζόμενοι.Την ίδια ώρα εκατοντάδες αλιείς είχαν αποκλείσει το λιμάνι του Βόλου με τα καΐκια τους.
 
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου και πορεία στο κέντρο του Βόλου.
 
Τρακτέρ, αγροτικά και φορτηγά κατέκλυσαν το κέντρο των Τρικάλων
 
Με κορναρίσματα και αναμμένα τα φώτα, τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και φορτηγά, κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης των Τρικάλων, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό.
Παράλληλα, μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπου μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορείες σε κεντρικές οδούς της πόλης των Τρικάλων.
 
Επίσης, αγρότες απέκλεισαν στις 12 το μεσημέρι για τρεις ώρες τον κόμβο Καρδίτσας στην Ε.Ο. Τρικάλων - Καρδίτσας, πράγμα το οποίο, όπως δηλώνει στο ΑΜΠΕ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Παύλος Σπυρόπουλος θα γίνεται καθημερινά. Ακόμα, πρόσθεσε, θα σκληρύνουν τη στάση τους τις επόμενες μέρες με διάφορες δράσεις.
 
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, «νέκρωσε» στο σύνολό της η πόλη των Τρικάλων, καθώς καφέ, ουζερί αλλά και κάθε άλλου είδους καταστήματα είναι κλειστά.
 
Βγήκαν στους δρόμους και στη Ρόδο
 
Ιδιαίτερα μαζική είναι η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στη Ρόδο, με τους συνδικαλιστές να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων δέκα ετών.
 
Για πρώτη φορά σχεδόν όλα τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης έχουν κλείσει ενώ συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι ιδιοκτήτες φορτηγών που πλαισίωσαν την πορεία στο κέντρο της πόλης.
 
Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία δημαρχείου, όπου κατέθεσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στους αρμόδιους, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό.
 
Μαζικές κινητοποιήσεις σε πόλεις της Ηπείρου
 
Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες, πραγματοποιούνται από το πρωί σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου, ενώ στα μπλόκα των αγροτών προστέθηκε ακόμη ένα, στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων στο ύψος του Βουτσαρά.
 
Χιλιάδες διαδηλωτές από όλους τους επαγγελματικού χώρους, συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς και κόμματα, τρακτέρ φορτηγά ,ταξί και λεωφορεία, έχουν μπλοκάρει το κέντρο των Ιωαννίνων από τις 11.00, ενώ όλες οι επιχειρήσεις ακόμη και οι καφετέριες είναι κλειστές.
 
Από 4 διαφορετικά σημεία της πόλης στην Πρέβεζα, ξεκίνησαν τις 10.00 οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στην συνέχει ακολούθησαν πορείες στο κέντρο της πόλης μαζί με τα τρακτέρ. Στην Άρτα ,η πορεία του πραγματοποίησε Εργατικό Κέντρο κατέληξε στο μπλόκο των αγροτών στην παλιά γέφυρα. Στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιείται μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση από συνδικαλιστικά σωματεία και φορείς. Ανάλογη είναι και η εικόνα στην Ηγουμενίτσα.
 
Νωρίτερα το www.peseges.gr έγραφε:
 
«Βουλιάζει» η Ελλάδα από τα συλλαλητήρια για το ασφαλιστικό – μαζί αγρότες, εργαζόμενοι και επαγγελματίες
 
Ογκώδη σε συμμετοχή είναι τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την απόσυρση του Ασφαλιστικού.
 
Στην Αθήνα οι πορείες καταλήγουν στην πλατεία Συντάγματος. Αυτήν την ώρα έχουν συγκεντρωθεί τα μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς και οι συμμετέχοντες στο κεντρικό απεργιακό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Κλειστό το κέντρο της πόλης.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Η εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως στο Σύνταγμα έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 60.000 άτομα.
 
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή, τρίτη, συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η αστυνομική παρουσία με δυνάμεις των ΜΑΤ, μοτοσικλετιστές και κλούβες να βρίσκονται διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν βενζινοπώλες, οδηγοί ταξί, ναυτικοί, καθηγητές και δάσκαλοι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνολικά ο επιστημονικός κλάδος, η Ομοσπονδία Φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδος και οι αγρότες με τα δεκάδες μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αθήνα δεν κινούνται καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, o Hλεκτρικός (ΗΣΑΠ, γραμμή 1), οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Το Μετρό λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

Τα λεωφορεία κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.)

Το Τραμ πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 21:00, κυρίως για να εξυπηρετήσει τους διαδηλωτές που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
 
Πανό στην Ακρόπολη από τους παραγωγούς Λαϊκών
 
Πανό στον βράχο της Ακρόπολης κρέμασαν, για λίγα λεπτά, οι παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στις προωθούμενες προτάσεις για το ασφαλιστικό. Κατόπιν παρέμβασης της αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι κατέβασαν το πανό και αποχώρησαν.
 
Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στο μπλόκο των ανθοπαραγωγών στις Αφίδνες καθημερινά από 17:00 έως 21:00, ενώ έχει καλέσει τους παραγωγούς να μην προσέλθουν στις λαϊκές αγορές σήμερα και αύριο.
 
Οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια και στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Η πρώτη πορεία των ταξιτζήδων, εμπόρων, επαγγελματιών και βιοτεχνών που ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους έφτασε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Οι διαδηλωτές ανάρτησαν ελληνική σημαία στα κάγκελα του υπουργείου και παραμένουν έξω από αυτό, έχοντας αποκλείσει την κυκλοφορία στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου έχουν παραταχθεί και τα αυτοκίνητα που πήραν μέρος στη διαμαρτυρία.

Στο υπουργείο αναμένεται να καταλήξουν και οι υπόλοιπες πορείες του Εργατικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ, του ΠΑΜΕ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Καθ' οδόν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης είναι και αγρότες με τρακτέρ.

Χωρίς αστικά λεωφορεία (κινούνται μόνο ελάχιστα ανά γραμμή με προσωπικό ασφαλείας) και ταξί η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου.

Κλειστά είναι επίσης τα εμπορικά και άλλα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη με αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών.
 
Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Ήπειρο
 
Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες, πραγματοποιούνται από τις 10 το πρωί σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου, ενώ στα μπλόκα των αγροτών προστέθηκε ακόμη ένα, στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων στο ύψος του Βουτσαρά.
 
Χιλιάδες διαδηλωτές από όλους τους επαγγελματικού χώρους, συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς και κόμματα, τρακτέρ φορτηγά ,ταξί και λεωφορεία, έχουν μπλοκάρει το κέντρο των Ιωαννίνων από τις 11 το πρωί, ενώ όλες οι επιχειρήσεις ακόμη και οι καφετέριες είναι κλειστές.
 
Από 4 διαφορετικά σημεία της πόλης στη Πρέβεζα, ξεκίνησαν τις 10 το πρωί οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στην συνέχει ακολούθησαν πορείες στο κέντρο της πόλης μαζί με τα τρακτέρ. Στην 'Αρτα ,η πορεία του πραγματοποίησε Εργατικό Κέντρο κατέληξε στο μπλόκο των αγροτών στην παλιά γέφυρα που παρέμεινε κλειστή από χθες το απόγευμα και άνοιξε μόνο για μισή ώρα το πρωί προκειμένου να περάσουν οι απεργοί.
 
Στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιείται μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση από συνδικαλιστικά σωματεία και φορείς. Ανάλογη είναι και η εικόνα στη Ηγουμενίτσα όπου από τις 6 το πρωί έδεσαν κάβους τα πλοία λόγω της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών.
 
Απεργιακό μέτωπο και στην Καλαμάτα
 
Παμμεσσηνιακή απεργιακή κινητοποίηση υπαλλήλων, εργατών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και ιδιοκτητών ταξί, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας.
 
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και όλων των επιστημονικών και επαγγελματικών κλάδων απαίτησαν, στις ομιλίες τους, την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ενώ ζήτησαν την εκ νέου αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.
 
Μετά το πέρας της συγκέντρωσης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι, οι συγκεντρωθέντες, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης, έκαναν πορεία προς την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, την πλατεία Αγ. Γεωργίου, όπου, συναντήθηκαν με το κομβόι των τρακτέρ των Μεσσηνίων αγροτών που είχε καταφθάσει από το μπλόκο του Ασπροχώματος (διανύοντας απόσταση 5 χιλιομέτρων). Στη συγκέντρωση ενσωματώθηκαν και 10 φορτηγά από τον κλάδο των μεταφορών, που προηγουμένως περιόδευσαν στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας κορναρίζοντας.
 
Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία Αγ. Γεωργίου και φώναξαν συνθήματα, όπως "τέρμα πια στις αυταπάτες", "ή με τα μνημόνια ή με τους εργάτες".
 
Τα τρακτέρ θα επιστρέψουν, εν πομπή, στο μπλόκο του Ασπροχώματος, όπου θα προβούν, εκ νέου, σε αποκλεισμό του δρόμου, σύμφωνα με την απόφαση που θα λάβει το κεντρικό συντονιστικό όργανο των αγροτών.
 
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας θα διαθέσει λεωφορεία για τη μετακίνηση διαδηλωτών στο Ασπρόχωμα.
 
Τέλος, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν ξεχωριστά συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στο βόρειο τμήμα της Καλαμάτας και στη συνέχεια διαδήλωσαν διερχόμενοι και από την κεντρική πλατεία της πόλης.
 
Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Τρίπολη και Σπάρτη
 
Μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν από το Εργατικό κέντρο Αρκαδίας στην κεντρική πλατεία Τρίπολης και από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πετρινού, ενώ πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις σε όγκο και παλμό είναι σε εξέλιξη στη Σπάρτη.
 
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στην Τρίπολη οι συγκεντρώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με το σύνολο των καταστημάτων κλειστό, ομοίως και τα καφέ, ακόμα και τα περίπτερα έχουν βάλει λουκέτο. Οι απεργοί της πλατείας Πετρινού μετά την συγκέντρωση έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης με τρακτέρ να προπορεύονται.
 
Στην κεντρική πλατεία Τρίπολης υπήρχε πάγκος που μοίραζε καφέ και τσάι στους απεργούς, οι οποίοι μετά τις ομιλίες, με λεωφορεία που διέθεσε δωρεάν το ΚΤΕΛ Αρκαδίας, έχουν φτάσει στα διόδια Νεστάνης, μαζί με τα ταξί ενισχύοντας το αγροτικό μπλόκο.
Στην Σπάρτη περισσότερα από τετρακόσια τρακτέρ και πάρα πολλά αγροτικά αυτοκίνητα μπήκαν στην πόλη συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση και την συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στο πάρκο του ΟΤΕ, όπου είχαν φτάσει και οι οδηγοί ταξί και φορτηγών, αλλά και οι υπόλοιποι απεργοί.
 
Μαζικές συγκεντρώσεις στο Άργος
 
Εξαιρετικά μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δερβενακίων στο 'Αργος, από το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων της Αργολίδας, ενώ και δεύτερη συγκέντρωση με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ.
 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές εκτιμήσεις , οι συγκεντρώσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ από νωρίς οι αγρότες είχαν αποκλείσει τις δύο εισόδους του 'Αργους στο νοσοκομείο και τη Δαλαμανάρα. Αυτή την ώρα ολοκληρώνεται η πορεία στο κέντρο του 'Αργους, που έχει νεκρώσει, αφού κλειστά είναι όλα τα καταστήματα και τα καφέ της πόλης.
 
Επίσης, κλειστά είναι τα καταστήματα και στο Ναύπλιο, με ανοικτά μόνο τα καφέ της πόλης. Οι απεργοί μπροστά και οι αγρότες με τα τρακτέρ από πίσω κατευθύνονται πεζή προς το Κεφαλάρι και τους Μύλους της Λέρνης με σκοπό να κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους αποκόπτοντας τελείως την ανατολική Πελοπόννησο.
 
Σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κόρινθο
 
Κλειστά είναι όλα τα καταστήματα στην Κόρινθο και το Κιάτο, δεν υπάρχει ανοικτό ούτε καφενείο για καφέ και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Κορίνθου συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
 
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών, μπροστά από την Εθνική τράπεζα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης που έχει γεμίσει ασφυκτικά, με την συμμετοχή όλων των εργατικών κέντρων του νομού και περισσότερων από σαράντα σωματείων της Κορινθίας, μεταξύ των οποίων και οι εργαζόμενοι του Καζίνο Λουτρακίου. Με την ολοκλήρωση των ομιλιών οι απεργοί θα κατευθυνθούν στον Ισθμό στο μεγάλο μπλόκο των αγροτών όπου ήδη υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου.
 
«Παρέλυσε» ο Βόλος
 
Χιλιάδες εργαζόμενοι και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Βόλου στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης μέχρι και το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
 
Στην πορεία συμμετείχαν εργάτες, αγρότες από το μπλοκο των Μικροθηβών και το Πήλιο, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, έμποροι και άλλοι εργαζόμενοι.Την ίδια ώρα εκατοντάδες αλιείς είχαν αποκλείσει το λιμάνι του Βόλου με τα καΐκια τους.
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου και πορεία στο κέντρο του Βόλου.
 
Τρακτέρ, αγροτικά και φορτηγά κατέκλυσαν το κέντρο των Τρικάλων
 
Με κορναρίσματα και αναμμένα τα φώτα, τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και φορτηγά, κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης των Τρικάλων, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό.
 
Παράλληλα, μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπου μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορείες σε κεντρικές οδούς της πόλης των Τρικάλων.
 
Επίσης, αγρότες απέκλεισαν στις 12 το μεσημέρι για τρεις ώρες τον κόμβο Καρδίτσας στην Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας.
 
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, «νέκρωσε» στο σύνολό της η πόλη των Τρικάλων, καθώς καφέ, ουζερί αλλά και κάθε άλλου είδους καταστήματα είναι κλειστά.
 
Βγήκαν στους δρόμους και στη Ρόδο
 
Ιδιαίτερα μαζική είναι η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στη Ρόδο, με τους συνδικαλιστές να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων δέκα ετών.
 
Για πρώτη φορά σχεδόν όλα τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης έχουν κλείσει ενώ συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι ιδιοκτήτες φορτηγών που πλαισίωσαν την πορεία στο κέντρο της πόλης.
 
Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία δημαρχείου, όπου κατέθεσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στους αρμόδιους, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό.
 
Μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο
 
Κλειστά καταστήματα, εμπορικά και επιχειρήσεις εστίασης, μπλόκα σε οδικές αρτηρίες, δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και της ΑΔΕΔΥ, συνθέτουν την απεργιακή εικόνα στο νομό Ρεθύμνου.
 
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εμποροβιοτέχνες, δημόσιοι υπάλληλοι ακόμα και οι ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ και όσοι εργάζονται στον κλάδο της υγείας, διαδηλώνουν για να αποτρέψουν τη βίαιη, όπως σημειώνουν, μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.
 
Ανάμεσα στους διαδηλωτές και εκπρόσωποι από τους αγρότες οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο της πόλης για να στηρίξουν την απεργία, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνέλευση των αγροτών στον κόμβο Ατσιπόπουλου όπου θα αποφασιστεί το κλείσιμο της Εθνικής οδού και οι περαιτέρω δράσεις τους.
 
Από πλευράς του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου οι διεκδικήσεις αφορούν κυρίως το να μην υπάρξει αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση με ταυτόχρονη απόφαση για ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας προασπίζοντας τη μη
υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

πηγη:www.paseges.gr