Με ηλεκτρονικό τρόπο οι βεβαιώσεις συντάξεων του ΟΓΑ

17.02.2016 

Με ηλεκτρονικό τρόπο οι βεβαιώσεις συντάξεων του ΟΓΑ
Με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr), γίνεται η έκδοση βεβαιώσεων συντάξεων, που μπορεί να αξιοποιηθεί για φορολογική χρήση. Οι συγκεκριμένες βεβαιώσεις αφορούν το φορολογικό έτος 2015 και η έκδοσή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Οργανισμού.
Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι – συνταξιούχοι που θέλουν να κάνουν λάβουν την εν λόγω βεβαίωση, πρέπει να μεταβούν στην ιστοσελίδα: www.oga.gr , και στην ένδειξη «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΟΓΑ» και ακριβέστερα στην ενότητα «Υπηρεσίες προς το Κοινό», στο πεδίο «Εκτύπωση Βεβαίωσης Συντάξεων για Φορολογική Χρήση». Ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία ο συνταξιούχος συμπληρώνει τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου (ΑΜΣ) που αποτελείται από 10 αριθμούς, καθώς και τον ΑΦΜ και στη συνέχεια εκτυπώνει την βεβαίωση του.

Η ίδια διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης ακολουθείται και για τους δικαιούχους «συντάξεων επιζώντων» (χηρείας – ορφανικές).

Η διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει ότι ειδικά οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή που ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ δεν έχουν δηλωθεί ή έχουν καταχωρηθεί λανθασμένα, μπορούν να απευθυνθούν στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης.

πηγη: www.paseges.gr