Παραίτηση Σγουρίδη μετά τη δήλωση περί παραπλάνησης των αγροτών από τον Τσίπρα

18/2/2016

Παραίτηση Σγουρίδη μετά τη δήλωση περί παραπλάνησης των αγροτών από τον Τσίπρα Η «πίεση» των αγροτών προς τους βουλευτές και τους υπουργούς που εκλέγονται στην περιφέρεια έχει αρχίσει να δημιουργεί πολύ αρνητικό κλίμα στην κυβέρνηση και μάλιστα λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των μπλόκων.
Την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες προκαλώντας πολιτική θύελλα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού:

«Ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών  και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, για λόγους ευθιξίας, έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες».

Η συνέντευξη που άναψε φωτιές
«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν, αλλά από αυτά που έλεγαν» ανέφερε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 3,6 είπε: «Αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά, δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου, πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια» συνέχισε.

Τότε, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;». «Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...» απάντησε ο κ. Σγουρίδης. «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος. «Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα» απάντησε ο κ. Σγουρίδης.

Η διορθωτική ανακοίνωση
Στη συνέχεια ο υφυπουργός Υποδομών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
«Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης.
Η ουσία -την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει- είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας.
Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.
Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν.
Τέλος, δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».
Ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει το απόγευμα της Παρασκευής και - όπως συνηθίζει -  θα μεταβεί στο Μαξίμου, αφού το Σάββατο έχει προγραμματιστεί στη Βουλή η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου με το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Συζήτηση πριν από την οποία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχει κάνει δεκτή την παραίτηση Σγουρίδη.

πηγη:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.