Ειδικές ενισχύσεις για συλλογικά σχήματα σε ελιές και αμπέλια

  26/02/2016
Κοντονής Γιώργος
Κίνητρα συσπείρωσης των παραγωγών δίνει το νέο θεσµικό πλαίσιο του Β’ Πυλώνα που ανοίγει τον κατάλογο των δικαιούχων για τα περισσότερα επενδυτικά Μέτρα προσθέτοντας ως δυνητικά επωφελούµενους τους συλλογικούς φορείς του αγροτικού τοµέα ενώ παράλληλα επεκτείνει την γκάµα των επενδυτικών επιλογών στη µεταποίηση, για τους συνεταιρισµούς.


Ενδεικτικά οι οργανώσεις των παραγωγών θα µπορούν να ενταχθούν στα περισσότερα γεωργοπεριβαλλοντικά Μέτρα (νιτρικά, βιολογικά, αυτόχθονες φυλές κλπ), να φτιάξουν φάκελο για Σχέδια Βελτίωσης (συν 20% ενίσχυση), να πιστοποιήσουν οµαδικά το προϊόν τους και να έχουν συµβουλευτική στήριξη.

Συγχωνεύσεις οργανώσεων
Όσον αφορά την ενίσχυση για την ίδρυση και εκσυγχρονισµό µεταποιητικών µονάδων, οι δικαιούχοι που συνδέονται µε συγχωνεύσεις οργανώσεων παραγωγών θα λάβουν προσαύξηση στην ενίσχυση κατά 20% οπότε τα ποσοστά φτάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις 60% (∆υτ. Μακεδονία, Στ. Ελλάδα, Αττική), 70% (Αν. Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρος, ∆υτ. Ελλάδα, Κ. Μακεδονία, Ιόνιο, Πελοπόνησος, Κρήτη) και 90% (µικρά νησιά του Αιγαίου). Σηµειώνεται ότι σε περίπτωση από κοινού εγκατάστασης νέων γεωργών µαζί µε άλλους γεωργούς ή και νέους γεωργούς, η οργάνωση αυτή, µπορεί πλέον να λάβει το πριµ πρώτης εγκατάστασης.

πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.