Πρώτα συμψηφισμοί οφειλών και μετά η επιστροφή αγροτικού πετρελαίου

16.03.2016 

Πρώτα συμψηφισμοί οφειλών και μετά η επιστροφή αγροτικού πετρελαίου
Απάντηση στην ερώτηση βουλευτών της ΝΔ, με θέμα τις πληρωμές της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο των αγροτών, για τα έτη 2014, 2015, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.
Ο αρμόδιος υπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως έχουν ξεκινήσει οι απαιτούμενες ενέργειες για να υπάρξει πρώτα συμψηφισμός των ποσών, με κάθε είδους οφειλές και εν συνεχεία θα προχωρήσουν στις πληρωμές των δικαιούχων.

Αναλυτικά η απάντηση του υπουργού:
"Η με αρ.121/2015 γνωμοδότηση του Ν. Σ. Κ σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ του πετρελαίου κινητήρων για χρήση στη γεωργία για τα έτη 2014, 2015 έγινε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στις 21/1/2016.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για τον καθορισμό της διαδικασίας συμψηφισμού των ποσών επιστροφής ΕΦΚ στους δικαιούχους αγρότες με ασφαλιστικές εισφορές και με οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση, προκειμένου για την καταβολή της δεύτερης δόσης του έτους 2014, καθώς και για την έκδοση ΚΥΑ αναφορικά με την επιστροφή για το 2015.

Η Δ/ νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έχει πραγματοποιήσει δύο πληρωμές ύψους 72.476.377,87 ευρώ για επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου σε αγρότες – κτηνοτρόφους (βάσει ΟΣΔΕ 2013) ενώ για το ίδιο έτος εκκρεμούν 32.882.639,40 ευρώ σε 239.868 δικαιούχους. Η ημερομηνία πληρωμής αυτών των εκκρεμοτήτων δεν είναι γνωστή καθώς εκκρεμούν οδηγίες από τη Φορολογική Διοίκηση αναφορικά με το συμψηφισμό ή όχι της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου με τυχόν οφειλές.

Όσον αφορά στα ερωτήματα σχετικά με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των ετών 2014 και 2015 η ανωτέρω Δ/νση δεν είναι σε θέση να γνωρίζει καθώς δεν έχουν προσδιοριστεί οι δείκτες μηχανικής καλλιέργειας ανά είδος, αλλά ούτε ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει αποστείλει τα αντίστοιχα αρχεία δικαιούχων για τα έτη αυτά."

Η απάντηση του βουλευτή Λάρισας, κ. Κέλλα

«Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποδεικνύει την ασυνέπεια λόγων και έργων. Άλλα υπόσχονταν στους αγρότες και άλλα πράττουν. Το “κλείσιμο” του ματιού που τους έκαναν, προκειμένου να λήξουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά να τους στείλουν τη... λυπητερή, είναι το αποκορύφωμα του λαϊκισμού. Για άλλη μια φορά ο υπουργός αποφεύγει να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα πληρωμών και τις... μεταθέτει για το απώτερο μέλλον», ήταν ο σχολιασμός του Λαρισαίου πολιτικού στην απάντηση του κ. Αποστόλου.

πηγη:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.