Ζητούμενο τα 20 λεπτά στο σκληρό, πολλά αποθέματα και μεγάλη παραγωγή

  08/04/2016

Παπαδογιάννης Γιάννης
Οδεύουµε προς τον αλωνισµό της νέας σοδειάς σκληρού σίτου και είναι έκδηλη η ανησυχία στις τάξεις των παραγωγών αναφορικά µε τις προοπτικές των τιµών. Η πορεία της καλλιέργειας είναι άκρως ικανοποιητική και αρκετοί ήδη µιλούν για µια ποσοτικά υποσχόµενη χρονιά.
∆υστυχώς όµως δεν επικρατεί η ίδια αισιοδοξία για τις τιµές, µε τα σκληρά στάρια να έχουν χάσει σχεδόν 90 ευρώ ο τόνος από τα φετινά υψηλά τους. Με τα σηµερινά δεδοµένα δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιµούν ότι οι τιµές στα αλώνια µπορεί να ανοίξουν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20 λεπτών το κιλό στον παραγωγό.

Η φετινή σεζόν πλησιάζει στο πέρας της, αφήνοντας ανάµικτα συναισθήµατα σε παραγωγούς και εµπόρους. Φυσικά όσοι ρευστοποίησαν την παραγωγή ή  τη θέση τους στο διάστηµα Αυγούστου-Οκτωβρίου έπιασαν τιµές που έφταναν πάνω από τα 30 λεπτά το κιλό. Αντιθέτως, όσοι πόνταραν στην αποθεµατοποίηση του σίτου µε σκοπό να πουλήσουν το νέο έτος, τα αποτελέσµατα ήταν απογοητευτικά. Οι τιµές κατρακύλησαν από τα 30 λεπτά σταδιακά, φτάνοντας σήµερα κάτω από τα 20 λεπτά για τις µέτριες φετινές ποιότητες.

πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.