Επιπλέον ΕΝΦΙΑ 1‰ στην αντικειμενική για τα αγροτεμάχια

19/05/2016

Μπίκας Αλέξανδρος
Σα να μην έφταναν οι επιβαρύνσεις σε φορολογικό και ασφαλιστικό αλλά και ο… καθιερωμένος πλέον ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι για χωράφια, στάβλους και λοιπές παραγωγικές εγκαταστάσεις, ένα νέο συμπληρωματικό τέλος επιβάλλει η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή την Τετάρτη και πάει για ψήφιση την Κυριακή.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει τους συντελεστές των οικοπέδων για τον υπολογισμό του κύριου φόρου φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και τον συμπληρωματικό φόρο ο οποίος επιβάλλεται σε ακίνητα με αξία άνω των 200.000 ευρώ (από 300.000 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα). Σημειωτέον ότι για πρώτη φορά επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος και σε όσους έχουν αγροτεμάχια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η παράγραφος 3 στο άρθρο 50 του πολυνομοσχεδίου αναφέρει ότι «ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή την άσκηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανεξαρτήτου αντικειμένου εργασιών, υπολογίζεται με συντελεστή ένα τοις χιλίοις».

πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.