Νέοι Αγρότες: οι κλάδοι προτεραιότητας για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ηπείρου, Ιονίων Νησιών και Στερεάς Ελλάδος

19/5/2016

Νέοι Αγρότες: οι κλάδοι προτεραιότητας για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ηπείρου, Ιονίων Νησιών και Στερεάς Ελλάδος Ανακοινώθηκαν από το ΥπΑΑΤ τα εξειδικευμένα κριτήρια βαθμολόγησης για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών - Υπομέτρο 6.1
«Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» για ακόμα τρεις Περιφέρειες και συγκεκριμένα για τις περιφέρειες: Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Βορείου Αιγαίου. Πλέον υπολείπονται ακόμα τρεις περιφέρειες (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Θεσσαλία και Πελοπόννησος) που αναμένεται να καθορίσουν προσεχώς τους κλάδους προτεραιότητας του υπομέτρου. Στο μεταξύ, επιστολή στον Περιφερειάρχη Ηπείρου απέστειλε σήμερα Πέμπτη (19/5) ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Νομού Ιωαννίνων, επισημαίνοντας τα κρίσιμα σημεία για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συνδέσμου Ιωαννίνων, κ. Χ. Ρούκας.
Γεωπονικός Σύνδεσμος Ιωαννίνων: βασικοί πυλώνες της αγροτικής παραγωγής η παραγωγοί ζωοτροφών και τα κηπευτικά
Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου ανήρτησε στη σελίδα του ΠΑΑ ενημερωμένο πίνακα με τους κλάδους προτεραιότητας, προσθέτοντας στους αρχικούς, τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες κηπευτικών και την ελαιοκομία. Επιστολή στον Περιφερειάρχη Ηπείρου απέστειλε σήμερα (19/5/2016) ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Νομού Ιωαννίνων επισημαίνοντας τα κρίσιμα σημεία για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος στην Περιφέρεια Ηπείρου. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χ. Ρούκας, αφενός είναι επιτακτική η ανάγκη να διασαφηνιστούν άμεσα: (α) όλοι οι όροι και προϋποθέσεις σχετικά με την ένταξη των υποψηφίων στο πρόγραμμα, (β) να ενταχθούν στους τομείς προτεραιότητας της Περιφέρειας οι κλάδοι της παραγωγής ζωοτροφών και των οπωροκηπευτικών καθώς και (γ) να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της εξεύρεσης επιλέξιμων βοσκοτόπων για τους νέους κτηνοτρόφους.

πηγη:www.agrotypos.gr