Χάνεται μαζικά η ρύθμιση των 100 δόσεων

07.06.2016 

Χάνεται μαζικά η ρύθμιση των 100 δόσεων
Η ρύθμιση των 100 δόσεων αποτέλεσε σωσίβιο για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Ωστόσο, από τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε, με παρέμβαση της τρόικας, πιο αυστηρό το πλαίσιο για την απώλεια της ρύθμισης λόγω μη εκπλήρωσης νέων φορολογικών οφειλών.
Πιο συγκεκριμένα:

- η ρύθμιση σήμερα χάνεται αν ο φορολογούμενος δεν εκπληρώσει ή ρυθμίσει μια νέα φορολογική οφειλή εντός 30 ημερών από την ημερών από την ημέρα που λήγει η προθεσμία πληρωμής της
- από την 1η Ιουλίου έως και το τέλος του 2017 η παραπάνω προθεσμία μειώνεται στις 15 ημέρες
- από την 1η Ιανουαρίου 2018 η ρύθμιση θα χάνεται ακόμη και αν ο οφειλέτης αφήσει απλήρωτη ή εκτός ρύθμισης μια νέα οφειλή έστω και για μια ημέρα

Τα παραπάνω γίνονται εξαιρετικά σημαντικά αν αναλογιστεί κανείς ότι πολύ σύντομα οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες φορολογικές υποχρεώσεις. Έως τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του εκκαθαριστικού του φετινού φόρου εισοδήματος ενώ από τον Αύγουστο ξεκινά και η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Στην πράξη ένας φορολογούμενος που θέλει να διατηρήσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει το αργότερο έως τις 15 Αυγούστου να πληρώσει τη πρώτη δόση του εκκαθαριστικού.

πηγη:www.paseges.gr