15 Ιουλίου η υποβολή δηλώσεων για αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα

 
06.06.2016
15 Ιουλίου η υποβολή δηλώσεων για αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα
Με νέα τροποποιητική απόφαση μετατίθεται για τις 15 Ιουλίου η έναρξη της υποβολή των δηλώσεων εφαρμογής του 2015 για τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα, που επρόκειτο να ξεκινήσουν από σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου.
Πλέον, οι ημερομηνίες για βιολογική γεωργία και νιτρικά (πενταετία), βιολογική κτηνοτροφία, αμειψισπορά με καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές (πρώτη και δεύτερη πρόσκληση), ολοκληρωμένη διαχείριση καπνού (και οι τρεις προσκλήσεις) και ολοκληρωμένη τεύτλων (πρώτη και δεύτερη πρόσκληση) μετατίθενται για τις 15 Ιουλίου.

Αντίστοιχα, για τις 16 Αυγούστου στέλνουν την έναρξη υποβολής των δηλώσεων εφαρμογής του 2015 για τη διατήρηση των απειλούμενων αυτόχθονων φυλών και για τις 2 Ιανουαρίου του 2017 τη διατήρηση της πρακτικής για τον αμπελώνα Θήρας.

Βάσει της εγκυκλίου, οι νέες ημερομηνίες επιβάλλονται «λαμβάνοντας υπόψη τις αντικειμενικές δυσκολίες και την υστέρηση στη διαδικασία ολοκλήρωσης της καταχώρησης των τροποποιήσεων συμβάσεων/ΣΠΔ, των μεταβιβάσεων και των συμβάσεων κατόπιν έγκρισης αιτημάτων θεραπείας, με γνώμονα πάντα τη βελτίωση των διαδικασιών καταχώρησης των ετήσιων δηλώσεων εφαρμογής».

Για περισσότερα δείτε εδώ έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ: 

πηγη:www.paseges.gr