Γλείφει τα 20 λεπτά το κιλό το σκληρό, αρκεί να έχει υαλώδη

04/06/2016


Πανάγος Γιάννης
Στις παρυφές των 20 λεπτών το κιλό, δείχνει να οριοθετείται η φετινή αφετηρία για το σκληρό σιτάρι, εξέλιξη η οποία αφήνει, όπως είναι φυσικό, περιθώριο για καλύτερη πορεία των τιµών ή τουλάχιστον για µικρό ρίσκο περαιτέρω υποχώρησης της αγοράς στη συνέχεια
, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 Ιουνίου.

Χωρίς κανένας να βιάζεται να κόψει τιµές παραγωγού σ’ αυτή τη φάση, αυτό το οποίο οι παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν είναι ότι οι αποδόσεις σε ό,τι αφορά τον όγκο παραγωγής είναι δυνατές, ωστόσο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που καταγράφονται (πρωτεΐνη – γλουτένη) δεν είναι τέτοια που να δικαιολογούν σοβαρή πριµοδότηση της εγχώριας παραγωγής. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασµό µε το γεγονός ότι οι τιµές στη διεθνή αγορά παραµένουν χαµηλές και το ενδιαφέρον των ιταλικών οίκων προς το παρόν είναι περιορισµένο, δεν αφήνουν µεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για τις απολαβές των καλλιεργητών σ’ αυτή τη φάση.

πηγη:www.agronews.gr