Μέσα Ιουλίου υπόλοιπα α’ δόσης και β’ δόση επιδόματα ΟΓΑ

21/06/2016

Γιουρουκέλη Μαρία|  
Περίπου στις 15 Ιουλίου ευελπιστεί ο ΟΓΑ να είναι έτοιμος να πληρώσει το δεύτερο μισό της πρώτης δόσης για το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ ταυτόχρονα με τη δεύτερη δόση,


Πρόκειται για πληρωμή, η  οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει μέχρι τις 20 Ιουλίου, ωστόσο οι αρμόδιοι του οργανισμού αναφέρουν ότι όλα θα εξαρτηθούν από την γενικότερη ρευστότητα του κράτους.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο Οργανισμός προτίθεται να αξιοποιήσει το σύνολο των αιτήσεων Α21 που θα υποβληθούν µαζί µε τις φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων, που θα του επιτρέψει να προχωρήσει σε µια ταυτόχρονη καταβολή του υπολοίπου της πρώτης δόσης µαζί µε τη δεύτερη δόση των οικογενειακών επιδομάτων.
Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της α’ δόσης έγινε στις 22 Απριλίου, αλλά μισή για περίπου 701.000 δικαιούχους, αφού δόθηκαν 70 εκατ. ευρώ από τα 140 εκατ. ευρώ, που απαιτούνταν για το σύνολο της δόσης.
Στην περίπτωση που υποβληθούν έγκαιρα τα έντυπα Α21, τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ πρόκειται να εγκρίνουν όλες τις περιπτώσεις δικαιούχων, στις οποίες θα πληρούνται οι προϋποθέσεις.
Σημειώνεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ανέρχεται από 13 έως 40 ευρώ το µήνα και ανάλογα µε τον αριθμό των τέκνων καθώς και με εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα τα πολυτεκνικά επιδόματα ανέρχονται σε 500 ευρώ ανά παιδί.

πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.