Πρόεδρος ΕΛΓΑ: αρχές Ιουλίου η επόμενη πληρωμή για αποζημιώσεις, άμεσα προς υπογραφή η ΚΥΑ παράτασης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών

Πρόεδρος ΕΛΓΑ: αρχές Ιουλίου η επόμενη πληρωμή για αποζημιώσεις, άμεσα προς υπογραφή η ΚΥΑ παράτασης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Φάνης Κουρεμπές, αναφερόμενος σε φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.
Ο κ. Κουρεμπές ανέφερε ότι αμεσότατα, πιθανώς και αύριο θα υπογραφεί η ΚΥΑ για την παράταση της ασφαλιστικής εισφοράς του 2015,  για να πάρει εν συνεχεία ΦΕΚ. Την πεποίθησή του ότι λίαν συντόμως θα λυθεί και το ζήτημα με τους εκτιμητές, εξέφρασε ο ίδιος, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αναστάτωση υπάρχει εξαιτίας της μη διευθέτησης του θέματος στον αγροτικό κόσμο. Ως προς το μέτωπο των πληρωμών, προς αρχές Ιουλίου τοποθέτησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού την επόμενη αποζημίωση για φυτική και ζωική παραγωγή με την οποία όπως ανέφερε, στόχος είναι να καλυφθεί το 90% των εκκρεμοτήτων του ΕΛΓΑ προς τους παραγωγούς για το 2015. Ο κ. Κουρεμπές δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γενικευμένο, όπως το χαρακτήρισε πρόβλημα της μειωμένης παραγωγής που μαστίζει το Νότιο τμήμα της Ευρώπης λόγω κλιματικών αλλαγών, με πρόσφατο παράδειγμα τα σοβαρά προβλήματα στην ελαιοπαραγωγή της Κρήτης.

πηγη:www.agrotypos.gr