«Καμπανάκι» από τους Νέους Αγρότες για τις διαρκείς καθυστερήσεις πληρωμών από το ΥΠΑΑΤ


31.08.2016 

«Καμπανάκι» από τους Νέους Αγρότες για τις διαρκείς καθυστερήσεις πληρωμών από το ΥΠΑΑΤ
Στις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και στην αναπροσαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων αποπληρωμής των Νέων Αγροτών και Κτηνοτρόφων που περιμένουν εδώ και χρόνια να δουν φως στο θέμα της καταβολής πληρωμών ανειλημμένων υποχρεώσεων που χρονολογούνται από την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο αναφέρεται σε επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ).
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Πότε θα γίνουν οι πληρωμές της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας κ. Υπουργέ;»

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι νέοι αγρότες προσπαθούμε σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, που απορρέουν κυρίως από το ιδιαίτερα υψηλό κόστος παραγωγής και τα άδικα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη που μας έχετε επιβάλει.

Εσείς όμως από την πλευρά σας δεν είστε σωστοί στις υποχρεώσεις σας και δεν τηρείται τις δεσμεύσεις σας σε ότι αφορά τις πληρωμές προς τους αγρότες και μας οδηγείται στο μαρασμό και την εξαθλίωση.

Ακόμα περιμένουμε τις πληρωμές της Βιολογικής Γεωργίας για τα έτη 2013, 2014 (εκκρεμούν και κάποια ποσά από 2012), ενώ για Βιολογική Κτηνοτροφία εκκρεμούν πληρωμές από το 2012 μέχρι σήμερα. Tο ίδιο ισχύει και για τους δικαιούχους της νιτρορύπανσης και τις αυτόχθονες φυλές.

Μας είπατε να πάμε στα γκισέ για να πληρωθούμε, αλλά και πάλι φύγαμε με άδεια χέρια. Από τα γραφεία σας σκορπάτε υποσχέσεις που τελικά δεν τηρείτε, ενώ εμείς παλεύουμε στα χωράφια μας για να επιβιώσουμε και να πληρώσουμε στο κράτος τις αυξημένες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές.

Δηλώνετε συνεχώς πως στηρίζετε τους νέους αγρότες γιατί αποτελούν τη μοναδική λύση για την αναγέννηση της υπαίθρου και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας, όμως στην πραγματικότητα κάνετε τα πάντα για να τους αφανίσετε και να τους διώξετε από τα χωράφια τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών απαιτεί να σταματήσει ο εμπαιγμός εις βάρος των νέων αγροτών και να προχωρήσετε στην άμεση καταβολή των χρημάτων της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και των υπόλοιπων προγραμμάτων.

Οι αγρότες δεν είμαστε επαίτες. Ζητάμε μόνο όσα δικαιούμαστε».

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. της Π.ΕΝ.Α.

Ο πρόεδρος Θεόδωρος Βασιλόπουλος
Ο αντιπρόεδρος Νίκος Παυλονάσιος
Ο γενικός γραμματέας Στυλιανός Βογιατζής
Ο ταμίας Λεωνίδας Αρνίδης

πηγη:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.