Με κόφτη στα 16 εκατ. ευρώ ανά έτος τα ΠΣΕΑ της περιόδου 2014 – 2016

 01/09/2016

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε διαβιβάσει στη βουλή ως Αναφορά το έγγραφο του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, για τη μείωση στην παραγωγή ελιάς, που επέφεραν ο καύσωνας και η ξηρασία.Μπίκας Αλέξανδρος
Ταβάνι στις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις, τα γνωστά ΠΣΕΑ, στα 16 εκατ. ευρώ μόλις ανά έτος για τον αγροτικό κόσμο της χώρας, ανεξάρτητα από το πόσες ζημιές σημειώθηκαν, επιβάλλει το νέο Μεσοπρόθεσμο (Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής).
Αυτό αποκάλυψε απαντώντας εγγράφως στη βουλή σε αναφορά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης.
Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε διαβιβάσει στη βουλή ως Αναφορά το έγγραφο του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, για τη μείωση στην παραγωγή ελιάς, που επέφεραν ο καύσωνας και η ξηρασία.

Εξ' όσων αναφέρει ο Μάρκος Μπόλαρης, συνάγεται ότι στις καλένδες παραπέμπεται το θέμα της ακαρπίας του 2013 στις δεντροκαλλιέργειες (ελιές, ροδακινιές, αχλαδιές, αμυγδαλιές και ακτινίδιο) και του κονδυλίου των 65 εκατ. ευρώ, που τελικά δεν εγκρίθηκε ποτέ από το υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί και χωρίς εισόδημα να μείνουν και χωρίς αποζημιώσεις ΠΣΕΑ.

Για το θέμα της μειωμένης παραγωγής παρενέβη με Αναφορά και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά η απάντηση

Αναλυτικά η ερώτηση
 
πηγη:www.agronews.gr